Kilőttek egy barna medvét

2014. 05. 19., h - 15:39
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A salgótarjáni rendőrök az 54 éves salgótarjáni férfit és társait elfogták.

A rendelkezésre álló adatok szerint G. Sándor 54 éves salgótarjáni lakos 2014. május 10-én 22 óra körüli időben, a Salgótarjánhoz tartozó egyik erdőrészben, mint vadászatra jogosult személy vadászott. E közben az engedéllyel tartott  lőfegyverével egy barna medvét meglőtt. Az állat nem pusztult el, ezért másnap a két év körüli hímivarú állat keresésére indult vadásztársaival. A keresés tényét, időpontját és helyét a vadászati beíró naplóban nem rögzítették. A megtalált, de még élő állatot F. László 34 éves dunavarsányi lakos fejbe lőtte, a medve tetemét K. Attila 42 éves dunavarsányi lakos salgótarjáni ingatlanába szállították, ahol azt kizsigerelték, bundáját lenyúzták.

A rendőrök K. Attila vadászházában tartottak helyszíni szemlét 2014. május 17-én a kora esti órákban, amikor T. László 49 éves dunavarsányi lakos és K. Attila egy nem sokkal korábban, szabályosan elejtett gímszarvas borjú egyedet hoztak le a vadászterületről. Az állaton az elejtés helyszínén nem helyezték el a vad szabályos elejtését igazoló vad azonosító jelet, valamint a vad elejtésének idejét és azonosító sorszámot sem regisztrálták az egyéni vadászati engedélyhez tartozó lőjegyzékben.

A rendőrök a gyanúsítottakat elfogták. A gyanúsítottak lakóhelyén és a tulajdonukat képező ingatlanokban a nyomozók házkutatást tartottak, melynek során a medve bundáját, kifőzött koponyáját, továbbá vadászati naplót és engedéllyel tartott lőfegyvereket, lőszereket foglaltak le.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya G. Sándor és F. László ellen természetkárosítás, orvvadászat bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja, míg K. Attila ellen orvvadászat bűntett és lopás vétség, míg T. László ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristállyal üzleteltek

Ezúttal Tiszaburán csaptak le a rendőrök új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.
Gyanúsítottként hallgatták ki a házaspárt, akik őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.

 

Keressük a halálos baleset tanúit

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lakosság segítségét kéri egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset tanúinak a felkutatása érdekében.