Mogyorós- és kávészacskókban terítették a drogot

2017. 06. 26., h - 23:37
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Két dílert fogtak el a rendőrök Budapesten.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást V. József 31 éves budapesti és Sz. István 38 éves egyeki lakos ellen. 

A KR NNI a Nemzeti Védelmi Szolgálattal és a Zala Megyei Rendőr-főkapitánysággal közösen végzett nyomozása során megállapított adatok szerint V. József egy Budapest, XI. kerületben lévő társasház garázsában porciózta ki a feltehetően külföldről származó kábítószert. A drogot a férfi kávés-, mogyorós- és fűszereszacskókba rejtette, amelyeket így adott tovább nagyobb tételben vevőinek, köztük Sz. Istvánnak is. Utóbbit 2017. június 23-án délután igazoltatta és fogta el a Készenléti Rendőrség járőre Budapest VIII. kerületében. A férfi autójában a rendőrök több fűszerkeverékes és földimogyorós zacskót, bennük az előzetes szakvélemény szerint mintegy fél kilogramm amfetamin típusú kábítószert találtak.

V. Józsefet a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége ugyancsak 2017. június 23-án fogta el Budapesten, egy XXII. kerületi üzletközpont parkolójában. Autójában két lezárt zacskóban kávészemek közé rejtve 604 ecstasy tablettát, szintén lezárt földimogyorós zacskóban amfetamint találtak, valamint lefoglaltak több mint kétmillió forint készpénzt.

Az ügyben eddig végrehajtott házkutatások során – az előzetes igazságügyi vegyészszakértői vélemények alapján – mintegy 1200 ecstasy tablettát, hat kilogramm amfetamint és közel hatmillió forint készpénzt foglaltak le a rendőrök.

A két gyanúsítottat a KR NNI nyomozói kihallgatásukat követően őrizetbe vették, majd az illetékes bíróság 2017. június 26-án elrendelte előzetes letartóztatásukat. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éjszakai riasztó

A készenléti rendőrök előbb elfogták a gépkocsifeltörőt, mint ahogy az autó tulajdonosa észlelte volna a bűncselekményt.

 

Jelentkezzen, ha látta a balesetet!

A székesfehérvári rendőrök egy közúti közlekedési baleset részesének és szemtanúinak felkutatásában kérik a lakosság segítségét.

 

Emberölés miatt körözték

Emberölés bűntett elkövetése miatt körözött férfit fogtak el a rendőrök Röszke Autópálya Határátkelőhelyen.

 

Pedig épp csak 18

Két békés jászárokszállási lakost rabolt ki egy férfi. A jászsági nyomozók őrizetbe vették az agresszív fiatalt.

 

Sólyalopás

Egy kunszentmártoni férfi úgy gondolta, hogy egy csónakszállító utánfutó ellopásából tesz szert pénzre. El is kezdte az eszköz átalakítását, azonban befejezni már nem tudta, mert a helyi nyomozók elfogták.