Partifecske telepek semmisültek meg

2013. 07. 04., cs - 14:06
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Több milliós természeti kárt okoztak.

A természetvédelmi őrszolgálat egyik tagja vette észre Tiszapüspöki területén 2013. június 26-án, hogy a Tisza folyó homokos, agyagos partján végzett területrendezési földmunkálatok során ismeretlen tettesek károsították, illetve megsemmisítették az ott lévő partifecske telepek egy részét, melyről bejelentést tett a rendőrségre. A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettesek ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a Tisza parton munkagépekkel távolították el az aljnövényzetet, melyet aztán a partfalra toltak, ennek következtében több mint egy tucat költőüreg semmisült meg a Közép- Tiszai Tájvédelmi Körzethez tartozó, Natura 2000 rendeltetésű, természetvédelmi oltalom alatt álló területen.

A rendőrök a beszerzett információk alapján 2013. július 3-án M G. András 65 éves budapesti lakost gyanúsítottként hallgatták ki. A földmunkákhoz használt munkagépeket lefoglalták. Az ügy részleteit, a további felelősség kérdését, az okozott kár pontos mértékét és értékét szakértők bevonásával büntetőeljárás keretében vizsgálja a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akkor adjál pénzt!

Cigit kért, nem kapott, bántalmazta a sértettet, elvette a pénzét, majd elmenekült. A mezőkövesdi rendőrök az elkövetőt nyolc órán belül elfogták.

 

Lezárt akta: szerszámgépeket loptak

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást két férfi ügyében, akik szerszámgépeket loptak a városban.