Pénzt, bort és cigarettát követeltek

2015. 11. 03., k - 10:29
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Néhány órán belül elfogták a jánoshalmi és kiskunhalasi rendőrök azt a két fiatalt, akik a megalapozott gyanú szerint téglával betörték a sértett házának ablakát, berúgták az ajtót, majd husánggal felfegyverkezve követeltek pénzt, bort és dohányárut.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 16 éves bácsalmási fiú és 13 éves jánoshalmi társa ellen.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalok 2015. november 2-án 21 óra 30 perckor téglával betörték a jánoshalmi sértett házának ablakát, majd pénzt, bort és dohányárut követeltek az ott lakótól. Mivel a 63 éves férfi semmit sem adott nekik, az egyik gyanúsított - miután berúgta az ajtót - az ingatlanba bejutva követelőzött tovább, társa pedig a betört ablakon keresztül ellopott 16 szál cigarettát. Miután a sértett magához vett egy fejszét és távozásra utasította a fiatalokat, a gyanúsítottak elmenekültek.

 

Rövid időn belül fahusánggal felfegyverkezve visszatértek a helyszínre a feltételezett elkövetők, azonban a sértett és a segítségére siető szomszéd határozott fellépésének köszönhetően értékek nélkül ismét elmenekültek.

 

Az időközben kiérkező rendőrök azonnal megkezdték a feltételezett elkövetők felkutatását. A kapott személyleírás alapján rövid időn belül beazonosították és 2015. november 3-án 2 óra 10 perckor elfogták a gyanúsítottakat. Kiderült, hogy a 16 éves fiúval szemben eltűnés miatt körözés van érvényben.

 

A fiatalokat előállították a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra, ahol rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket a nyomozók. A 16 éves bácsalmási fiút őrizetbe vették a rendőrök, gyermekkorú társa az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Karóval támadt a fiú

A rendőrök azonnal elfogták azt a fiút, aki Miskolcon egy karóval ütötte le áldozatát, akitől a cipőjét, és a pénzét vette el.