Az autópályán sétáltak

2014. 09. 19., p - 09:42
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Tizennégy szír állampolgárt fogtak el a rendőrök az M5-ös autópályán.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály, Autópálya Alosztály járőrei a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság járőreivel és körzeti megbízottaival közösen 2014. szeptember 18-án 13 óra 20 perckor az M5 Autópálya jobb pályatest 126.050 méterszelvényénél igazoltattak 13 felnőtt és 1 fiatalkorú szír állampolgárt.

A személyek magyarországi jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, így előállították őket a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra. A rendőrök megállapították, hogy a külföldiek egy olasz hatósági jelzésű gépkocsiban utaztak, melyet közlekedési baleset miatt a Petőfiszállási pihenőhelyen hagytak, majd gyalogosan haladtak tovább az autópálya szélén. A gépjárművet a rendőrök lefoglalták. A külföldiek közül 11 fő rendelkezett szír okmányokkal, így őket átadták a BM, Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, Dél-alföldi Regionális Igazgatóság munkatársának, illetve 3 főt a rendőrség idegenrendészeti osztály munkatárásának, az eljárás további folytatására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristállyal üzleteltek

Ezúttal Tiszaburán csaptak le a rendőrök új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.
Gyanúsítottként hallgatták ki a házaspárt, akik őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.

 

Keressük a halálos baleset tanúit

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lakosság segítségét kéri egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset tanúinak a felkutatása érdekében.