Kutyákat mentett a szolgálaton kívüli rendőr

2015. 01. 02., p - 12:01
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy égő házból hozta ki az állatokat.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Szigetszentmiklósi Autópálya Alosztályának munkatársa 2014. december 31-én 12 óra körüli időben – szabadidejében – személyautóval közlekedett Szigetszentmiklós egyik utcájában, amikor arra lett figyelmes, hogy egy családi ház teteje füstöl.

A rendőr azonnal megállt, hogy segítséget nyújtson. Átugrott a kerítésen, a ház körül nem látott senkit, azonban az ingatlan bejárati ajtaja kulcsra volt zárva és nem tudta, hogy tartózkodik-e odabent valaki.

Mivel ekkor a tetőszerkezet egy része már lángolt, a főtörzszászlós belökte az egyik kétszárnyas ablakot, melyen keresztül bemászott a házba. A plafonon keresztül a füst már a házban is terjedni kezdett. Körülnézett minden helyiségben és az épületben két kutyát talált, melyeket kivitt az udvarra.

Időközben hazaérkezett a ház tulajdonosa, aki a tűzoltók kiérkezéséig a rendőrrel együtt próbálta megfékezni a lángokat. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Milliós gép, ami nincs

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 26 éves helyi férfival szemben.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonta a 03010/4642/2013. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.