Lezárt ügy: szalámit akart lopni

2016. 07. 31., v - 08:51
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A nagykanizsai rendőrök egy 31 éves helyi férfival szemben javasoltak vádemelést.

A gyanú szerint a 31 éves férfi 2015. november 11-én 11 óra 30 perckor Nagykanizsán, az egyik országos üzletlánc áruházából próbált meg élelmiszert lopni.

A gyanúsított először eltávolította az áruvédelmi eszközöket, majd a hátizsákjába pakolt tíz szál szalámit és fizetés nélkül távozni akart az üzletből. A biztonsági őr azonban észrevette a lopást és intézkedni akart a férfival szemben, aki a helyszínen eldobta a táskáját, kabátját és futva elmenekült.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a gyanúsított már korábban is lopott el az üzletből alkoholt és élelmiszereket.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság a 31 éves helyi férfival szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Minden lehetőséget megragadnak

Fejér megyéig sikerült eljutniuk Szerbiából azoknak az illegális migránsoknak, akik egy járműszerelvény alvázára kapaszkodtak fel a sofőr tudta nélkül.

 

Októberben eddig négy illegális migráns Tolnában

A szekszárdi rendőrök egy, magát tunéziai állampolgárnak valló személyt állítottak elő a helyi vasútállomáson megálló vonatról, míg az autópályán három marokkóit igazoltattak a Geresdi pihenőnél a járőrök.

 

Rablás miatt őrizetben

A szolnoki rendőrök hely- és személyismeretének köszönhetően rövid időn belül elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a feltételezett elkövetőt.

 

Prevenció az akcióban

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték Bács-Kiskun megyében. Az akcióhoz a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tagjai is csatlakoztak, akik ismertették a szabálytalankodókkal a biztonsági öv használatának fontosságát és speciális szimulátorral szemléltették életmentő funkcióját.

 

Fokozott ellenőrzés

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a megye egész területén.