Kismamának segített egy fonyódi autópályás rendőr

2015. 10. 28., sze - 12:25
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Koordinált segítség az M7-es autópálya somogyi szakaszán.

A Fonyódi Autópálya Alosztály munkatársa, Török Balázs r. törzszászlós 2015. október 27-én Balatonőszöd térségében, az M7-es autópályán teljesített szolgálatot. A rendőrautó mellett az autópálya felhajtónál 16 órakor hirtelen megállt egy gépkocsi, amelynek vezetője kétségbeesve kért segítséget, hogy mielőbb eljuthasson a Marcali kórházba, mert az utasánál - aki veszélyeztetett terhes - megindult a szülés.

 

Török Balázs r. törzszászlós ekkor azonnal a személygépkocsi jobb első ülésén helyet foglaló állapotos hölgyhöz rohant, beültette a rendőrautó jobb hátsó ülésére, majd a megkülönböztető jelzés használatával elindult a kórház irányába. A történtekről útközben tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját, segítséget kért és próbálta megnyugtatni a hölgyet, hogy már biztonságban van. Kisvártatva az ügyeletes tiszt jelezte, hogy értesítette a mentőszolgálatot, akik a fonyódi autópálya felhajtóhoz küldtek egy mentőegységet. A rendőrautóval a találkozási ponthoz érve a törzszászlós biztonságban és épségben átadta a vajúdó nőt a mentőknek, akik onnan kórházba vitték.

 

 

A somogyi rendőrök a világra jött babának, valamint édesanyjának jó egészséget kívánnak!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset a 81-es számú főúton

Magyaralmás térségében négy gépjármű ütközött össze, a gépjárművezetők Fehérvárcsurgó, illetve Bodajk felé kerülhetik el a baleset helyszínét.