KMB: A körzeti megbízott elintézte

2015. 01. 03., szo - 10:42
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Életet mentett Upponyban a helyi körzeti megbízott azzal, hogy észlelte, egy házon nem füstölt a kémény.

Az Ózdi Rendőrkapitányság upponyi körzeti megbízottja 2015. január 2-án a településen járőrözött, amikor 12 óra 10 perckor észrevette, hogy a Kossuth utcában az egyik ház kéménye a hideg időjárás ellenére nem füstölt. A rendőr tudta, hogy ott egy idős, magát nehezen ellátó férfi lakik, így bement a házba.

A házigazda átfagyva ült a széken, a viszonyokat jól jellemezte, hogy a vizes vödrök is be voltak fagyva. A körzeti megbízott betakarta a férfit, majd azonnal tűzet rakott, időközben pedig értesítette a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba szállították a kihűlés tüneteit mutató 77 éves nyugdíjast.

A körzeti megbízott felvette a kapcsolatot a település polgármesterével, így már folyamatban van az idős ember állandó gondozásához szükséges feltételek megteremtése.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: rendszámtáblát loptak

A Csongrádi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást két kisteleki és egy csongrádi férfi ellen, akik egy Felgyőnél balesetet szenvedett személyautó rendszámtábláját ellopták.

 

Lezárt akta: megmenthette volna az öv

Sorsára hagyta balesetes autója alá szorult utasát, majd hazabotorkált tavaly novemberben - a gyanú szerint - az a sofőr, aki ellen a napokban fejezték be a vizsgálatot a Pest megyei közlekedésrendészek. Az OSSZA(D)! 3. című videó az ilyen és hasonló balesetek megelőzéséért készült!