Közlemény

2016. 07. 06., sze - 13:53
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt intézkednek a rendőrök a Városligetben.

A rendőrök 2016. július 6-án Budapesten a XIV., Olof Palme sétány 3-5. szám előtt – egy magánszemély által bejelentett rendezvény helyszínén – intézkednek, mert a jelenlévők elállták az utat és megakadályozták egy munkagép bejutását a területre. 

A személyek a rendőri felszólításnak nem tettek eleget, és magatartásukkal ellenszegültek a jogszerű intézkedésnek.

A helyszínen a rendőrök eddig összesen 36 fővel szemben intézkedtek, akik közül három főt előállítottak. Az előállításokra két esetben szabálysértés továbbfolytatása, egy esetben bűncselekmény - hivatalos személy elleni erőszak - elkövetése miatt került sor, mert az intézkedés alá vont személy megtámadott egy rendőrt. A támadót a rendőrök a Budapesti Nyomozó Ügyészségre előállították.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két napon belül

Az ózdi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a gépkocsivezetőt, aki autójával elsodort egy gyalogost, és segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

 

Lezárt-akta: csalás miatt kell felelniük

Egykori munkáltatója eszközeit, felszerelését használta, több személyes tárgyát és értékét eltulajdonította három férfi Hódmezővásárhelyen. A feltételezett elkövetők ellen nagyobb értékre elkövetett csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználása vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A hódmezővásárhelyi rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték.

 

Lezárt-akta: ellopta, elaludt

Ittasan ült volán mögé, majd elaludt egy hódmezővásárhelyi férfi. A rendőrök befejezték a nyomozást és vádemelést javasolnak az ügyében.

 

Ki ismeri fel?

A szigetszentmiklósi rendőrök állampolgárok segítségét kérik az azonosításhoz.