Szeretnél rendőr lenni? – Nyílt nap, toborzó

2015. 11. 27., p - 09:09
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Magyar Rendőrség számára is fontos az utánpótlás, ezért a tiszthelyettesi állományba olyan embereket keresünk, akik a rendőri szolgálatot választanák hivatásuknak. A lehetőség a Zala megyében élő fiataloknak is adott.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság toborzási programsorozata 2015. november 26-án indult el a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola nyílt napjával egybekötött toborzással. A rendezvényt  Hollósi Gábor  r. ezredes, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola igazgatója nyitotta meg, míg a felvételi eljárásról Perecz Gábor  r. őrnagy tartott tájékoztatót az érdeklődőknek.

A szervezők minden olyan érettségi előtt álló diákot vártak, akiknek pályaorientációjukban a rendőri hivatás, mint életpályamodell szerepet kaphat. A bemutatókkal egybekötött toborzón az érdeklődő tanulók betekinthettek a rendőri hivatás sokszínűségébe és választ kaphattak arra kérdésre is, hogy miért jó rendőrnek lenni. A programon bemutatkozott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási és Közrendvédelmi Osztálya is. A rendészeti szakközépiskolába ellátogatott 250 fiatal láthatott önvédelmi és intézkedéstaktikai bemutatót, de a diákok az iskolával is megismerkedhettek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság toborzótisztjei a közeljövőben felkeresik a megyei középiskolákat, valamint a mellékelt dokumentumban lévő időpontokban, nyílt nap keretében a városi kapitányságokra is ellátogatnak, hogy az érdeklődő diákok választ kaphassanak további kérdéseikre is a rendőri hivatással kapcsolatban.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Segítsen, ha felismeri!

A csornai nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Összehangolva

A Jász-Nagykun-Szolnok, valamint a Pest vármegyei rendőrök juttattak haza egy otthonától távol rekedt, látássérült férfit.

 

Ismét járható az 55-ös főút

Befejeződött a helyszíni szemle és a műszaki mentés az 55-ös számú főúton Mórahalom közelében, ahol korábban halálos baleset miatt volt teljes útlezárás.