Bukott angyalok

2015. 05. 06., sze - 10:27
Zsaru Magazin

30 százalékos hozamot ígért, de semennyit sem fizetett a befektetőknek Egy tévéből ismert pénzügyi tanácsadó és két társa. Egyik ügyfelük feljelentése után kiderült: nem létező projektre hivatkozva vették át a pénzt.

– Egy 34 éves budapesti férfi tett feljelentést kapitányságunkon: 2012 őszén kétszer egymillió forintot adott át befektetési céllal a budapesti G. Péter Istvánnénak (57). Elmondása szerint e-mailben kért befektetési segítséget az egyik tévécsatornán szakértőként feltűnő pénzügyi tanácsadótól, az ürömi dr. T. Andrástól (56), aki személyes konzultációt javasolt, amelyre a nő érkezett – tájékoztatott Rozsi Tibor hadnagy, a XIX. Kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozója. – Az asszony a Vállalkozás Angyal projektet ajánlotta. Felvázolta, hogy a befektetett pénzből a fővárosi L. Annamária (42) egy videoklipet is tartalmazó zenei projektet készíttetne egy magyarországi autógyártónak, amely később annyit fizet érte, amiből kijön az ígért hozam. A férfi a pénzét három év futamidőre bocsátotta rendelkezésre, a szerződés alapján befektetése 30 százalékos hozamának egy-egy harmadát évente, a törzstőkét pedig a futamidő végén kapta volna vissza. Az egy év letelte után hónapokig hitegették, egyetlen forintot sem utaltak át neki. A férfi végül tavaly október 28-án megelégelte a dolgot, és feljelentést tett az ügyben.

 

A zsaruk megvizsgálták azt a bankszámlaszámot, amelyre a férfi a pénzét átutalta, és megállapították, hogy a folyószámlára több nagyobb összeg érkezett „befektetési célzat” megjegyzéssel.

 

– Megkerestük a befektetőket. Elmondták, szintén a Vállalkozás Angyal projekt keretében bízták pénzüket a gyanúba került három személyre, és ugyanúgy nem láttak viszont egyetlen fillért sem – folytatta a nyomozó. – Az autógyártó cég vezetőitől megtudtuk, soha nem hallottak sem az állítólag a cégnek készülő projektről, sem a projektgazdaként megjelölt L. Annamáriáról.

 

A zsaruk április 21-én akciót szerveztek, délelőtt egy időben tartottak házkutatást G. Péter Istvánné XVII. kerületi, L. Annamária újpesti lakhelyén, valamint dr. T. András ürömi házában és III. kerületi irodájában. Ennek során további több tucat – helyenként euróban, dollárban, angol fontban átadott összegekről szóló – kölcsönszerződést és tartozási nyilatkozatot találtak a nyomozók, amelyek alapján feltételezhető, hogy a gyanúsítottak 100 millió forintot meghaladó összeget vettek át a sértettektől a nyomozás eddigi adatai szerint nem létező befektetések ígéretével.

 


Rozsi Tibor hadnagy fogta el dr. T. Andrást

 

Egyrendbeli kisebb, négyrendbeli nagyobb és kétrendbeli jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást dr.  T. András, G. Péter Istvánné és L. Annamária ellen, a bíróság április 23-án elrendelte előzetes letartóztatásukat.

M. KOVÁCS RÓBERT

FOTÓ: ERDEI MIHÁLY


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb eredmény

A szlovák és magyar rendőrök ismételten együtt láttak el járőrszolgálatot.

 

Ki ismeri?

Szeméremsértés miatt keresik a gödöllői rendőrök a képeken látható férfit. Segítsen azonosítani!

 

Lezárták

Az 5205-ös út egy szakaszát teljes szélességében.