Éjszakai fogócska

2016. 04. 06., sze - 14:37
Zsaru Magazin

Az elkövetők tettenérésére, a bűncselekmények megelőzésére szervezett éjszakai akciót a XI. kerületi Rendőrkapitányság, a nagykörúti villamosok utasainak értékeit óvták.

Több tucat szerelvény utasainak biztonságára ügyeltek a XI. kerületi rendőrök a március 19-ére virradó éjjel. Az eligazítás után a civil ruhás zsaruk  első körben autókkal végigjárták a 4-es és a 6-os villamosok nagykörúti vonalát.

 

– A szórakozásból, munkából hazafelé igyekvő, a fáradtságtól vagy italozástól elszenderedő utasok könnyű prédái a tolvajoknak. Az akció során nemcsak a járműveken intézkedünk, szükség esetén a megállókban és környékükön is – mondja Vágvölgyi Tamás százados, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízotti alosztályának vezetője. – A villamos vonala mellett végigjárjuk a Kelenföldi pályaudvart és a Gellérthegynek a XI. kerülethez tartozó területeit is, minden jogellenes cselekményre figyelünk. Éjfél után már csak a 6-os villamos jár, nonstop szállítja az utasokat. Mindegyik megállóját, a végállomásait is visszatérően ellenőrizzük.

 

Éjfél után egyre több a szendergő utas a villamoson. A zsaruk március 19-én 3 óra után pár perccel a Móricz Zsigmond körtéri végállomáson fölfigyeltek két gyanúsan viselkedő férfira. A fiatalabb addig sétált az álló szerelvényen, míg tökéletes célszemélyt talált magának. A villamos elindulása után kivárta a megfelelő pillanatot, hogy az alvó férfi bőröndjét észrevétlenül magával vigye. Nem is sejtette, hogy a nyomozók már figyelik. Végül a IX. kerületi Mester utcai megállónál intett társának, és 3 óra 40 perckor leszállt a járatról, teljes természetességgel húzva maga mellett a lopott poggyászt. Társa követte. Nem sokáig örülhettek a zsákmánynak, a zsaruk másodpercek alatt elfogták őket. Ezalatt egy rendőr felkeltette a még mindig szundikáló sértettet, aki eleinte semmit nem fogott fel a körülötte zajló eseményekből. A tetten ért szendrőládi L. Attilát (52) és ozorai B. Tamást (20) a nyomozók előállították a IX. Kerületi Rendőrkapitányságra, és őrizetbe vették. Kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellenük eljárást. A bíróság március 21-én elrendelte L. Attila előzetes letartóztatását, társa szabadlábon védekezik.

 

 

Harle Szilvia
Fotó:A André Ildikó


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szúrással ért véget egy vita Csepelen

A fővárosi rendőrök öt embert állítottak elő. Közülük kettő is kést vett elő. Egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg.

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.

 

Felismeri őket?

Elektromos rollert loptak egy kőbányai bevásárlóközpontból, a X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható személyeket.