Felszámolták a drogboltot

2016. 01. 13., sze - 10:20
Zsaru Magazin

Alapos védelmi rendszert épített ki a lebukás ellen két kábítószerárus. A zsaruk azonban megtalálták a helyzet nyitját, és rajtaütöttek a drogbolton.

A józsefvárosi zsarukhoz is eljutott a híre annak, hogy egy Budapest VIII., Auróra utcai bérházban kábítószert árulnak. Azonosították a lakást, amelyből a nyomozás adatai szerint naponta nagy forgalmat bonyolítottak le. A megalapozott gyanú szerint bérlője, a budapesti N. Gyula (47) fővárosi barátjával, S. Csabával (52) üzemeltette a drogboltot. Persze a lakásban élő családtagok is tudhatták, miből van pénzük.

– Nem kis összegről van szó, a felderítő munka során beszerzett adatok szerint naponta százezer forintos nagyságrendű volt a bevétel – mondja Nagy Béla főtörzszászlós, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság akciócsoportjának vezetője. – Megfigyeltük a lakást, hogy kitapasztaljuk, az árusok milyen védelmi intézkedésekkel igyekeznek elkerülni a lebukást. Ráccsal védték a lakásajtót, amely előtt fütyörészniük kellett a vevőknek. A rácson keresztül szolgálták ki őket, senkit nem engedtek be a lakásba. Kamerákkal is védekeztek, amelyek az ajtó előtti részt, az udvart és a kapualjat pásztázták. A kábítószer egy részét pedig az udvaron elrejtve tárolták.

Megfelelő előkészítés után a VIII. kerületi zsaruk január 8-ára szerveztek akciót a drogkereskedők elfogására. Kora hajnaltól figyelték a lakást, elfogták az onnan távozó vevőket, és előállították őket a kapitányságra. Kihallgatásuk során elmondták, ki szolgálta ki őket a droggal. A frissen vett kábítószert a zsaruk lefoglalták, a vevők ellen kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Ezután kezdődött az akció. A rendőrök egyik csapata a ház közelében fogta el N. Gyulát és barátnőjét, amikor a drogbolt bevételével indultak valahová. Több mint egymillió forintot találtak náluk a zsaruk. A másik csapat – a BRFK rendészeti szervek intézkedéstaktikai osztályának munkatársaival kiegészülve – az Auróra utcai lakást vette célba. Motoros fémvágó eszközzel nyitották ki a bejáratot védő rácsot, amit S. Csaba persze észrevett a kamerák monitorján. Kiszaladt az udvarra, és a szintén ráccsal védett pincelejáróba dobott egy droggal teli nejlonzacskót. Később beismerte, így akart megszabadulni az árutól. A kiporciózott kábítószert a lakásban rejtette el, a zsaruk ezeket is megtalálták. S. Csaba zsebéből 181 ezer forint került elő, a lakás asztalán 57 ezer hevert. A nyomozók a lakásban és – újabb rácsfűrészelés után – a pincelejáróban összesen 331 gramm kábítószergyanús anyagot találtak. A szakértő véleménye szerint egy részük amfetamint tartalmazó, speed néven ismert drog, másik része kristály néven árult kábítószer.

– Nem volt egyszerű az elfogás, sejtettük, akármilyen gyorsan vágjuk át a rácsot, nem tudunk észrevétlenek maradni – folytatja a főtörzszászlós. – Volt egy kis kergetőzés is a jeges udvaron, de végül elfogtuk a két férfit. Gyanúsítotti kihallgatásán S. Csaba beismerte a bűncselekmény elkövetését, N. Gyula nem tett vallomást. Kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottunk ellenük eljárást. A bíróság január 11-én elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Végh attila

FOTÓ: ERDEI MIHÁLY


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szúrással ért véget egy vita Csepelen

A fővárosi rendőrök öt embert állítottak elő. Közülük kettő is kést vett elő. Egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg.

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.

 

Felismeri őket?

Elektromos rollert loptak egy kőbányai bevásárlóközpontból, a X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható személyeket.