Lecsaptak a drogosokra

2016. 11. 09., sze - 10:46
Zsaru Magazin

Október 16-án este nagyszabású akcióban egy IX. kerületi vendéglátóhelyet ellenőriztek a zsaruk, ahol drogárusokat és fogyasztókat fogtak el. Október 28-án bilincs került az üzemeltetők csuklójára is.

Egy ferencvárosi szórakozóhely környékén az utóbbi időben elszaporodtak a bűncselekmények és a kábítószer-fogyasztás.

– Sejtettük, hogy onnan indul a baj, ezért a Készenléti Rendőrség, a BRFK közrendvédelmi főosztálya, a helyi önkormányzat, a polgárőrség és a közterület-felügyelet munkatársaival közösen egy nagyobb szabású ellenőrzést szerveztünk – tájékoztat Ámán András alezredes, a IX. Kerületi Rendőrkapitányság megbízott vezetője. – Az akció eredménye igazolta a zsaruszimatot. Azonos időben ellenőriztünk mindenkit, nem volt idő a „rendrakásra”. A pultban dolgozó pomázi J. Csilla (47) neszesszeréből kiporciózott, kábítószergyanús fehér por került elő, amit pakkonként 2000 forintért árult. A mosdóban a budapesti H. Józsefé (45) volt a terep, aki a rendőri intézkedéskor éppen üzletet bonyolított le, kábítószergyanús anyagot adott el egy nőnek, nála húsz kis tasak fehér por és 24 neonszínű tabletta volt készleten. Összesen 11 grammot meghaladó kábítószergyanús port, az elsődleges szakérői vélemény alapján amfetaminszármazékot és 33 db tablettát foglaltunk le.

A vendégek ruhájának átvizsgálása és a gyorstesztek alapján kilenc embert állítottak elő a zsaruk, kábítószer birtoklásának vétségével gyanúsítják őket. Találtak még a rendőrök kisebb méretű műanyag szívószálakat és a tánctéren zöld növényi törmeléket. A drogterjesztők a kihallgatáson az üzemeltetőkre vallottak, mondván, az ő megbízásukból értékesítettek. H. József és J. Csilla ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság október 18-án elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A IX. kerületi zsarukat nem nyugtatta meg az eredmény, október 28-án ismét lecsaptak a BRFK felderítő főosztályának munkatársaival. A IX. kerületi szórakozóhelyre a megismételt házkutatáskor betévedt a budapesti T. Zsolt (20). A fiatalember ideges viselkedése feltűnt a rendőröknek. Ruhájában két pakettben 1,4 gramm fehér port találtak. Kábítószer birtoklásának vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként, szabadlábon védekezik.

Az esti eligazítást a kapitány, Ámán alezredes tartotta Balotai Attila alezredessel, a BRFK felderítő főosztályának vezetőjével.

– A III. kerületben, a Vörösvári úton fogtuk el a budapesti R. Józsefet (46) és élettársát, S. Júliát (34) 21 óra 5 perckor. A pár üzemeltette a IX. kerületben felszámolt drogfészket és egy másik, VII. kerületi szórakozóhelyet. Ruhájukban, autójukban és lakásukon nem találtunk anyagot, viszont a kocsi ülése alól két pisztoly került elő, majd egy a lakásukból is. Ezeket szakértő vizsgálja – teszi hozzá a kerületi kapitány.

Az élettársak ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság október 31-én előzetes letartóztatásba helyezte őket.

FENYVESI BEÁTA

FOTÓ: VEZDA LÁSZLÓ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.

 

Pakson tartottak értekezletet

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településeinek, valamint a körzetben működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak.