Még élve húzták ki az utcára

2016. 03. 02., sze - 12:47
Zsaru Magazin

Holttestet talált két férfi tavaly márciusban egy Budapest IX., Drégely utcai ház kapuja mellett. A zsaruk kiderítették, még élt az afrikai férfi, amikor két nő kitette a ház elé. Február 19-én vádemelési javaslattal zárták le az ügyet.

A BRFK nyomozói kiderítették, a holtan talált 30 éves, eritreai állampolgárságú férfi 2015. március 5-ére virradó éjszaka a Budapest IX., Üllői úton megismerkedett egy prostituálttal, aki szolgáltatását egyik ismerőse Budapest IX., Drégely utcai lakásában nyújtotta.

 

Kameraképen

 

– A rendőrorvos megállapította, az utcán holtan talált férfi halálát fulladás okozta – mondta Kávrán Angéla főhadnagy, a BRFK életvédelmi osztályának nyomozója. – A térfigyelő kamerák felvételein látszott, az áldozatot a Drégely utcai házból húzta ki két nő. A helyszíni szemle során megtaláltuk a vonszolás nyomait, amelyek az egyik földszinti lakáshoz vezettek. Lakója, Gy. Csabáné (35) elmondta, a férfit barátnője, a fővárosi F. Ildikó (25) vitte a lakására, átengedte nekik a szobáját. A barátnő nem sokkal később segítséget kért tőle, mert a kuncsaftja rosszul lett. Mindezt kihallgatásán F. Ildikó is megerősítette. Elmondásuk szerint nem akartak problémát, ezért úgy döntöttek, inkább megszabadulnak a férfitól. Felöltöztették, majd kivonszolták a ház elé, a járdára, és sorsára hagyták.

 

Kávrán Angéla főhadnagy: Sorsára hagyták az áldozatot

 

 

Egy földszinti lakáshoz vezetett a nyom

 

A házkutatás során kiderült, előtte még elvették a mobilját, a cipőjét és a pénzét. A bíróság tavaly március 7-én elrendelte a két nő előzetes letartóztatását. A nyomozás során felmerült a gyanú, hogy valamilyen szerrel elkábították az áldozatot, a toxikológus szakértő szakvéleménye szerint volt ugyan kis mennyiségű nyugtató a férfi szervezetében, ám az nem okozhatta a halálát. A Gy. Csabáné és F. Ildikó ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntettének és kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt  indított eljárást a nyomozók február 19-én lezárták, az ügy aktáit vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

FERENTZI

FOTÓ: SEBESTYÉN jenő, BRFK


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.

 

Pakson tartottak értekezletet

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településeinek, valamint a körzetben működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak.