Mentőakció a Bakonyban

2015. 07. 23., cs - 10:23
Zsaru Magazin

Győrből a Balaton felé tartott a Bakonyban egy erdőn át egy csaknem százfős zarándokcsoport július 8-án délután, amikor Hárskút közelében hirtelen lecsapott rájuk az országszerte hatalmas károkat okozó vihar.

– Egy völgyben rekedtek. Hívták a 112-t, és elmondták, két társuk a lezuhanó faágaktól megsérült, egyikük a velük lévő orvos szerint nem mozgatható – idézi föl a bejelentést Simon Balázs törzszászlós, Porva és Borzavár körzeti megbízottja.

 


Simon Balázs törzszászlós: Két irányból egyszerre értünk a sérültekhez

 

– A helyszínre tartó mentő elakadt a sárban, a katasztrófavédelem munkatársai sem tudtak közelebb jutni a bajba jutott csoporthoz, ezért a megyei tevékenységirányítási központ utasítására mi is bekapcsolódtunk a mentésbe. Kérésemre a Bakonyi Önkéntes Műszaki Mentő Egyesület két speciális terepjáróval érkezett a segítségünkre, átpakoltuk a mentőfelszereléseket, majd a mentőápolók is beszálltak, így sikerült a szinte járhatatlan terepen a sérültek közelébe jutnunk. Közben a herendi körzeti megbízottak hivatásos vadászok segítségével az erdő másik oldaláról próbálták megközelíteni a bajbajutottakat. Útközben találkoztak a csoport segítségért induló kilencven tagjával, akik pontosan meg tudták mondani, merre vannak többi zarándoktársukkal a sérültek. Végül szinte egyszerre találtunk rá a két középkorú budapesti férfira, egyikük súlyos, a másik könnyű sérüléseket szenvedett. Helyszíni ellátásuk után a terepjárókkal lejuttattuk a sérülteket az aszfaltúton álló mentőig, amellyel kórházba szállították őket.

 


Speciális terepjárókra volt szükség

 

 


Kidőlt fák is akadályozták a mentést

 

 


Célban a mentőcsapat

 

H. SZ.
FOTÓ: ERDEI MIHÁLY, VESZPRÉMI RK


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristállyal üzleteltek

Ezúttal Tiszaburán csaptak le a rendőrök új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.
Gyanúsítottként hallgatták ki a házaspárt, akik őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.

 

Keressük a halálos baleset tanúit

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lakosság segítségét kéri egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset tanúinak a felkutatása érdekében.