Szerelmes lovag

2016. 01. 06., sze - 14:24
Zsaru Magazin

Jól megérdemelt nyugdíjas éveit tölti egy őrbottyáni lovardában a 29 éves Cézár, miután 14 éven át szolgált a Készenléti Rendőrség lovas alosztályán. A lómatuzsálem napjai nem unalmasak, beleszerelmesedett Galambba.

Négyévesen, 1990-ben került a rendőrséghez Cézár, a magyar félvér. A játékos lovacska elsajátította a rendőrségi szolgálathoz szükséges tudást és fegyelmet. Több lovasrendőr-nemzedék tanult meg rajta lovagolni. Az elsők egyike Pintér Enikő törzszászlós volt.

 


Pintér Enikő törzszászlós: Cézáron tanultam lovagolni

 

– Amikor 2001-ben a lovas alosztályra kerültem, Cézárt kaptam. Megtanított mindenre – emlékszik vissza a törzszászlós. – Az elején többször megviccelt, amikor az edzéseken szembejött velünk egy ló, olykor 180 fokos fordulatot vett, és elindult utána, előfordult, hogy nélkülem. Egy idő után már résen voltam, nem volt lehetősége az egyéni akciókra. Különös humorérzékétől eltekintve nagyon készséges, könnyen lovagolható járőrtárs volt, szolgálatban mindig kifogástalanul viselkedett. 2003. január 22-én még a Zsaru magazin címlapján is szerepeltünk!

 


A Zsaru címlapján

 

– 2004-ben, a lóállomány frissítésekor a 18 éves lovakat nyugdíjazta az alosztály – mondja Garamvölgyi Mónika alezredes, az alosztály állatorvosa. – Cézár akkor Somogysárdra került, ahol árverésen értékesítették.

 


Garamvölgyi Mónika állatorvos: Jó állapotban van Cézár

 

– Megvettem, és Őrbottyánba hoztam. Itt jó dolga van – simogatja meg egykori járőrtársát Pintér Enikő. – Rendszeresen meglátogatom. Már nem lehet lovagolni rajta, ahhoz túl idős. Egy lónál a harminc év körülbelül annyi, mint embernél a kilencven. Ettől függetlenül úgy vettem észre, szerelmes egy húszéves kancába, Galambba. Sülve-főve együtt vannak. Cézár igazi lovag: amikor Galamb beteg lett, nem tágított mellőle, egész nap vigyázott rá, nem is evett. Mióta a kanca jobban van, újra együtt baktatnak a karámban. Megérdemli a békés nyugdíjas éveket!

 


Jól kijön a karámtársaival

 

FERENTZI
FOTÓ: SEBESTYÉN JENŐ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.