Tabi gazdát keres

2017. 05. 04., cs - 14:14
Zsaru Magazin

Új otthont és szerető gazdit keres Tabi, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szagazonosító kutyája, aki tízévnyi szolgálat után nyugdíjba vonult.

Tabi imád a fűben heverészni és napozni, de kedvenc labdájáért azért még mindig lelkesen szalad.

Tíz hónapos korában kapta meg Sárközi Bernadett törzszászlós Tabit, az ordas német juhászt. Szagazonosító kutyának képezték ki, feladata a szagminták és nyomok egyezésének kiszimatolása volt. A törzszászlós gyermeket vállalt, Tabi ezért a közvetlen feletteséhez, Ráb Attila törzszászlóshoz, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi kutyavezetői csoportjának parancsnokához került.

 

Ráb Attila Tabival 

 

– Hamar megtaláltuk a közös hangot, és hat éven át nagyon sikeresen dolgoztunk együtt – mondta a parancsnok. – Tabi ivartalanított, jó vérmérsékletű, nyugodt eb. Az embereket nagyon szereti, bár a gyerekzsivajt kerüli. A többi kutyával nem jön ki túl jól, főleg a szukákkal. Jobban szereti, ha a gazdi figyelmén és szeretetén nem kell mással osztoznia. Sajnos ezért nem tudom sem én, sem a kolléganőm hazavinni, mivel nekem hat, neki öt kutyája van otthon. A kényszerhelyzet miatt keresünk neki új családot. Nehéz tőle megválni, nagyon imádjuk, éppen ezért szeretnénk, ha jó helyre kerülne. Volt már több jelentkező is, de mint kiderült, ők telephely őrzésére akarták használni, ami szóba sem jöhet! Tabi tíz évig keményen dolgozott, hozzávetőlegesen legalább ezer szagazonosítást végzett, betörőket, rablókat, gyilkosokat sikerült a nyomozóknak a szimata alapján felelősségre vonni, ezért megérdemli, hogy nyugdíjas éveit pihenéssel töltse egy kertes ház puha pázsitján!

Tabi imádja a lecsókolbászt, mindig azt kapott jutalomfalat gyanánt egy-egy szagazonosítás után.

– Volt, hogy a nyomozók az üvegfal mögött állva drukkoltak azért, hogy Tabi kiválassza annak a személynek a szagmintáját, akire gyanakodtak – folytatta Ráb Attila. – Amikor pedig lefeküdt annál, szinte ujjongtak, majd kisvártatva egy nagy zacskó lecsókolbásszal a kezükben jelentek meg az irodámban. Nagyon szerették a kollégák, egy simogatást mindig bezsebelt tőlük, ha találkoztunk az udvaron.

– Ha jól bánnak vele, véleményem szerint négy-öt évig még nagyon hű társa lehet valakinek – folytatta Ráb Attila. – Idős ember mellé tökéletes választás lehet, mivel nem szeleburdi, nem rohangál naphosszat, a kertet sem kell félteni tőle, és attól sem kell tartani, hogy a csaholásától lesz hangos az utca. Az étkezésére viszont figyelni kell, mert Tabi hízékony, éppen ezért az ő érdekében, a könyörgő tekintete ellenére se vigyük túlzásba a nasit. De nem válogatós, a száraz tápot éppolyan jóízűen ropogtatja el, mint a házi kosztot. Aki úgy érzi, szívesen befogadná Tabit a családjába, a 06-20-444-1306-os telefonszámon érdeklődhet.             

FERENTZI tünde

FOTÓ: SEBESTYÉN JENŐ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Minden lehetőséget megragadnak

Fejér megyéig sikerült eljutniuk Szerbiából azoknak az illegális migránsoknak, akik egy járműszerelvény alvázára kapaszkodtak fel a sofőr tudta nélkül.

 

Októberben eddig négy illegális migráns Tolnában

A szekszárdi rendőrök egy, magát tunéziai állampolgárnak valló személyt állítottak elő a helyi vasútállomáson megálló vonatról, míg az autópályán három marokkóit igazoltattak a Geresdi pihenőnél a járőrök.

 

Rablás miatt őrizetben

A szolnoki rendőrök hely- és személyismeretének köszönhetően rövid időn belül elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a feltételezett elkövetőt.

 

Fokozott ellenőrzés

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a megye egész területén.