Tóból mentettek

2017. 02. 22., sze - 15:58
Zsaru Magazin

A jeget karjával törve gázolt be egy XVIII. kerületi tóba Vágó Zoltán törzszászlós, körzeti megbízott és Kopasz Zsolt törzsőrmester, járőrvezető február 19-én, hogy kimentsenek egy vízbe esett 13 éves kislányt.

Kutyáját sétáltatta egy lány aznap délután a XVIII., Nefelejcs utcai garázssor mögötti parkban, amikor az eb egyszer csak a befagyott tó közepére futott. A lányka kedvencét féltve utánaszaladt, a jég a kislány alatt beszakadt. Nem voltak sokan a parkban, ezért hosszú percekbe telt, mire valaki arra járt és meghallotta a két-három fokos vízben, az elmerülés ellen a jégbe kapaszkodó gyerek segélykiáltását.

 

– Miután hallottuk a rádióban a riasztást, két perc alatt a helyszínre értünk – mondta Vágó Zoltán törzszászlós és Kopasz Zsolt törzsőrmester. – A partra rohanva láttuk, hogy nem túl vastag a jég, ezért bekúszni nem tudunk a gyermekért. Ledobtuk a kabátunkat, és pólóban a tóba gázoltunk. A jeget a karunkkal törtük, ami több helyen megvágott, de ez nem számított. Amint karnyújtásnyira voltunk, megfogtuk a kislány két kezét, és húzni kezdtük a part felé. Mire kievickéltünk, a kollégáink és a katasztrófavédelem munkatársai is megérkeztek. Betakarták egy pokróccal a lánykát, akinek akkor már alig 27 fokos volt a testhőmérséklete. Visszamentünk a kapitányságra, és vettünk egy forró zuhanyt, majd száraz ruhába bújva folytattuk a szolgálatot.
 

 


Kopasz Zsolt törzsőrmester és Vágó Zoltán törzszászlós


 

A helyi zsaruk elmentek a közelben lakó kislány szüleiért, az édesanyja az időközben kiérkező mentőautóval gyermekével együtt bement a kórházba. A kalamajkát okozó ebet megfogták, nem esett baja, mos már gazdája is jól van.

 

FERENTZI TÜNDE
FOTÓ: SEBESTYÉN JENŐ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Családi nap Tatán

Színes programok és látványos bemutatók várták a látogatókat.