Ültetvény az ágy alatt

2016. 01. 20., sze - 13:22
Zsaru Magazin

Befalazott ajtajú garázsában szaporított marihuánát a gyanú szerint az érdi K. Tamás (27). Ágya alól vezetett titkos lejáró a burjánzó növényekhez. A Pest megyei zsaruk a háza előtt fogták el a férfit.

Nem hivalkodott jogtipró módon szerzett pénzével az érdi díler. Suzukijával indult volna január 6-án 9 óra körül az otthonaként használt hétvégi ház udvarából, amikor lecsaptak rá a Pest megyei nyomozók. Percek múlva kiderült, K. Tamás autói nem véletlenül szorultak ki a garázsból.

– Az elfogást megelőzően olyan információk kerültek a birtokunkba, hogy K. Tamás hónapok óta marihuánát termeszt és árul – nyilatkozott az előzményekről Puskás Annamária főhadnagy, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztályának főnyomozója. – A házkutatás során az épület alagsorában lévő garázsban találtunk rá az ültetvényre. Nem volt könnyű bejutni, mert a férfi az udvarra nyíló ajtó mögé falat emelt.

 

Puskás Annamária főhadnagy: 157 tő marihuánát foglaltunk le

 

A nyomozók végül a házigazda útmutatása alapján bukkantak rá a botcsinálta garázslejáróra a férfi hálószobájában. Eltolták az ágyat, amely alatt laminált padlóval letakart nyílás tátongott. Ezen keresztül lemásztak a lámpatestekkel, ventilátorokkal és párásítóberendezésekkel profin felszerelt növényneveldébe, ahol a gipszkarton falakkal elválasztott helyiségek egyikében hordónyi öntözővíz és temérdek tápsó volt, míg a többi helyiségben a palánták és a kifejlett növények magasodtak. Összesen 157 tövet, valamint zacskókban több mint egy kiló szárított növényi törmeléket foglaltak le a zsaruk. A férfit előállították a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra, kihallgatták, majd őrizetbe vették. Vallomása szerint tartozásait akarta rendezni a drogeladásból befolyó összegből. A gazdájáért aggódó cane corso kutyát a nyomozók a rokonokra bízták.

– Lefoglaltuk K. Tamás telefonjait is – folytatta a főhadnagy. – Az eljárás további szakaszában vizsgáljuk, kiknek és pontosan mióta adhatott el a marihuánából, amelynek a gondozásához szükséges eszközöket vallomása szerint az internetről rendelte. Az előzetes szakértői vélemény alapján a férfi ellen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A bíróság január 8-án elrendelte előzetes letartóztatását.

KNÁB

FOTÓ: VEZDA LÁSZLÓ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szúrással ért véget egy vita Csepelen

A fővárosi rendőrök öt embert állítottak elő. Közülük kettő is kést vett elő. Egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg.

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.

 

Felismeri őket?

Elektromos rollert loptak egy kőbányai bevásárlóközpontból, a X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható személyeket.