Zsarukkal szolgálnak

2016. 04. 20., sze - 15:16
Zsaru Magazin

Egyre több közös szolgálatban vesznek részt a polgárőrök a zsarukkal. Az intézkedéseknél a civil segítőknek tudniuk kell, mire vigyázzanak, hová álljanak, ha szükség van rájuk, hogyan védjék, segítsék a rendőröket.

Koordinációs egyeztetésre és tréningre gyűltek a kiskunmajsai kistérség polgárőrei április 9-én Szankon. Birtalan Róbert százados, a Kiskunmajsai Rendőrőrs parancsnokhelyettese kiemelte a közös szolgálatok eredményességét, hozzátéve, az önkéntes segítőknek nyáron még nagyobb szerepük lesz a bűnmegelőzésben. Napi kapcsolatban vannak a helyi lakókkal, a rendőrség partnereként közvetlenül segíthetik őket abban, hogy ne váljanak áldozattá, közvetíthetik, hogyan vigyázhatnak önmaguk és az értékeik biztonságára.

 

 


Helyezkedés közúti ellenőrzésnél

 

 


Fontos, hogy a segítő ne legyen útban

 

– Az elméleti oktatás mellett gyakorlati része is volt a tréningnek – mondta Farkasné Wodring Zsuzsanna őrnagy, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója. – A közös szolgálatoknál nagyon fontos, hogy a polgárőr tudja, miként viselkedjen, hogyan kell mozognia egy rendőri intézkedésnél: hova álljon, és hova ne, hogy ne legyen útban, mit csináljon, hogyan segítse a rendőrt például kényszerítő eszköz alkalmazásakor. Fontos ismernie, adott esetben hogyan tudja megvédeni a rendőr életét, testi épségét, hogyan segíthet, ha a zsaru bajba kerül.

 


Farkasné Wodring Zsuzsanna őrnagy

 

Madarász József főtörzszászlós, Kunfehértó körzeti megbízottja, intézkedéstaktikai kiképző a közúti forgalomban, élesben mutatta be a polgárőröknek a szakszerű megállítás és igazoltatás szabályait, az intézkedés megfelelő biztosítását. A civil bűnmegelőzők bemutatón figyelhették meg a szakszerű segítségnyújtás alapelveit, életmentő mozdulatait is. Felkészültebben várják a közös szolgálatokat.      

 

 

Végh Attila
Fotó: André, rendőrség


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szúrással ért véget egy vita Csepelen

A fővárosi rendőrök öt embert állítottak elő. Közülük kettő is kést vett elő. Egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg.

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.

 

Felismeri őket?

Elektromos rollert loptak egy kőbányai bevásárlóközpontból, a X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható személyeket.