Zsarukkal szolgálnak

2016. 04. 20., sze - 15:16
Zsaru Magazin

Egyre több közös szolgálatban vesznek részt a polgárőrök a zsarukkal. Az intézkedéseknél a civil segítőknek tudniuk kell, mire vigyázzanak, hová álljanak, ha szükség van rájuk, hogyan védjék, segítsék a rendőröket.

Koordinációs egyeztetésre és tréningre gyűltek a kiskunmajsai kistérség polgárőrei április 9-én Szankon. Birtalan Róbert százados, a Kiskunmajsai Rendőrőrs parancsnokhelyettese kiemelte a közös szolgálatok eredményességét, hozzátéve, az önkéntes segítőknek nyáron még nagyobb szerepük lesz a bűnmegelőzésben. Napi kapcsolatban vannak a helyi lakókkal, a rendőrség partnereként közvetlenül segíthetik őket abban, hogy ne váljanak áldozattá, közvetíthetik, hogyan vigyázhatnak önmaguk és az értékeik biztonságára.

 

 


Helyezkedés közúti ellenőrzésnél

 

 


Fontos, hogy a segítő ne legyen útban

 

– Az elméleti oktatás mellett gyakorlati része is volt a tréningnek – mondta Farkasné Wodring Zsuzsanna őrnagy, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója. – A közös szolgálatoknál nagyon fontos, hogy a polgárőr tudja, miként viselkedjen, hogyan kell mozognia egy rendőri intézkedésnél: hova álljon, és hova ne, hogy ne legyen útban, mit csináljon, hogyan segítse a rendőrt például kényszerítő eszköz alkalmazásakor. Fontos ismernie, adott esetben hogyan tudja megvédeni a rendőr életét, testi épségét, hogyan segíthet, ha a zsaru bajba kerül.

 


Farkasné Wodring Zsuzsanna őrnagy

 

Madarász József főtörzszászlós, Kunfehértó körzeti megbízottja, intézkedéstaktikai kiképző a közúti forgalomban, élesben mutatta be a polgárőröknek a szakszerű megállítás és igazoltatás szabályait, az intézkedés megfelelő biztosítását. A civil bűnmegelőzők bemutatón figyelhették meg a szakszerű segítségnyújtás alapelveit, életmentő mozdulatait is. Felkészültebben várják a közös szolgálatokat.      

 

 

Végh Attila
Fotó: André, rendőrség


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éjszakai riasztó

A készenléti rendőrök előbb elfogták a gépkocsifeltörőt, mint ahogy az autó tulajdonosa észlelte volna a bűncselekményt.

 

Jelentkezzen, ha látta a balesetet!

A székesfehérvári rendőrök egy közúti közlekedési baleset részesének és szemtanúinak felkutatásában kérik a lakosság segítségét.

 

Emberölés miatt körözték

Emberölés bűntett elkövetése miatt körözött férfit fogtak el a rendőrök Röszke Autópálya Határátkelőhelyen.

 

Pedig épp csak 18

Két békés jászárokszállási lakost rabolt ki egy férfi. A jászsági nyomozók őrizetbe vették az agresszív fiatalt.

 

Sólyalopás

Egy kunszentmártoni férfi úgy gondolta, hogy egy csónakszállító utánfutó ellopásából tesz szert pénzre. El is kezdte az eszköz átalakítását, azonban befejezni már nem tudta, mert a helyi nyomozók elfogták.