Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság épületeinek energetikai fejlesztése

2022. 04. 12., k - 15:10

KEHOP-5.2.2-16-2016-00099

Kedvezményezett: BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság


Közreműködő szervezet: Innovációs és Technológiai Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága

 

Fejlesztéssel érintett intézmények:

Vásárosnamény Rendőrkapitányság – 4800 Vásárosnamény, Kossuth út 7.

Záhony Rendőrkapitányság – 4625 Záhony, Alkotmány út 36.

Nyírbátor Rendőrkapitányság – 4300 Nyírbátor, Bocskai utca 2.

Nyíregyháza Rendőrkapitányság – 4400 Nyíregyháza, Stadion utca 1.

Mátészalka Rendőrkapitányság – 4700 Mátészalka, József Attila utca 1-3.

A projekt kezdő időpontja: 2019.08.01.

A projekt befejezésének időpontja: 2023.01.29

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság épületeinek energetikai fejlesztése 5 helyszínen valósul meg. Az épületek összességében ugyan működőképesek, de életkoruknál fogva elavultak, így komoly mértékben felújításra szorulnak. Az épület energetikai korszerűsítése – a fűtésrendszer cseréje, födémhőszigetelés, nyílászáró csere, homlokzati hőszigetelés – szükséges feladat. Tekintettel arra, hogy az épületek egész évben használatban vannak, elengedhetetlen, hogy a megfelelő működtetés érdekében ezen épületek korszerűek és energiatakarékosak legyenek. Az épületek jelenleg korszerűtlenek, nem felelnek meg a 7/2006. (V. 24.) TNM rendeletnek.
 

A projekt hosszú távú célja a fosszilis energiaforrások használatának csökkentése, a megújuló energiaforrások felhasználási mértékének növelése, a környezeti terhelés csökkentése, a környezeti szempontok érvényesítése, valamint a környezeti tudat formálása. A környezeti tudat formálása kiemelt szerepet kap, hisz a fejlesztés révén az intézmények dolgozói, ellátottjai, ügyfelei és rajtuk keresztül azok hozzátartozói megismerkedhetnek az energiahatékonysági beavatkozások és a megújuló energiaforrások alkalmazásának előnyeivel. Ezáltal természetessé válik számukra a megújuló energiaforrások használata. A beruházás során megvalósuló energetikai korszerűsítéssel a jövőben jelentős energiamegtakarítás érhető el, így az üzemeltetési költségek csökkenése várható.
 

A fejlesztés eredményeként az intézmények biztonságosabb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhetnek tovább. Ezzel a projekt nem csak az európai uniós követelményeknek való megfelelést valósítja meg, hanem egyúttal hozzájárul fontos hazai stratégiai célok, jogszabályi követelmények megvalósításához is.
 

A projekt – a 435/2015. (XII. 28.) Korm. rendeletnek megfelelően – a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. által vezetett konzorciumi formában valósul meg – a fejlesztéssel érintett intézmény fenntartójával szoros együttműködésben.
 

A KEHOP-5.2.2-16-2016-00099 azonosító számú projekt az Európai Unió Kohéziós Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága támogatásával valósul meg.  
 

A támogatás összege: 1 148 039 980 Forint
 

A támogatás intenzitása: 100 % A projekt megvalósulásával elérni kívánt CO2 kibocsátás csökkenésének mértéke: 324,67 tonna/év


Kapcsolódó oldalak