Kavics-go program a szabályos kerékpározásért

2021. 05. 26., sze - 09:23
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Várpalotán folytatódik a baleset-megelőzési program.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Várpalotai Városi Balesetmegelőzési Bizottság egy helyi szervezettel együttműködve 2021 márciusában Kavics-go elnevezéssel új prevenciós programot szervezett, melynek következő része 2021. május 25-én indult és május 31-ig tart. A projekt lényege, hogy a város különböző pontjain olyan kavicsokat helyeznek el, melyekre színes piktogramokat festettek a közlekedési szabályokkal kapcsolatosan. Ezúttal a kavicsokat a várpalotai kerékpárút mentén rejtették el. A vállalkozó kedvű játékosok - gyerekek és felnőttek egyaránt - feladata az, hogy mind a hét kötelező biciklitartozékot ábrázoló kavicsot megtalálják, majd egy fényképet készítsenek saját kerékpárjukról, melyen rajta vannak ezek a felszerelések.

A fotókat 2021. június 5-én a városi sportnapon lehet bemutatni a rendőrség által felállított  baleset-megelőzési sátornál. Minden eredményes résztvevő láthatóságot elősegítő ajándékot kap.

A program célja, hogy a közúti forgalomban szabályosan felszerelt és kifogástalan műszaki állapotú kerékpárral vegyenek részt a közlekedők, és erre ösztönözzék családtagjaikat, ismerőseiket is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

10 percen belül a helyszínen

Tűz ütött ki egy bölcskei háznál, a dunaföldvári rendőrök egy asszonyt mentettek ki, majd megkezdték az oltást.

 

Finn módszerrel ellenőriztek

A közlekedésbiztonsági akció során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök 11 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.