Elvitt egy autót, mert nem talált haza, majd a rendőrségen kötött ki

2020. 10. 20., k - 14:37
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy külföldi férfi nem mindennapi módon zárta a nyaralását Hajdúszoboszlón. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A rendőrségre 2020. július 25-én hajnalban tett bejelentést egy kisbolt alkalmazottja arról, hogy vérző sérülésekkel bement hozzájuk egy külföldi és angolul segítséget kért tőlük. A férfi eltévedt és nem talált vissza a szállására. Mire a járőrök odaértek a lengyel állampolgár már elment.

Nem sokkal később újabb bejelentés érkezett, ezúttal azonban egy árokba borult kisteherautóról. Az egyenruhások senkit nem találtak a járműben, viszont azonnal eszükbe jutott az eltévedt külföldi a vérző sérüléseivel. Keresni kezdték a férfit, aki időközben visszatalált a szálláshelyére, azonban nem pihenhette ki az éjszaka fáradalmait, mivel a járőrök felébresztették, és előállították a rendőrkapitányságra.

kép

A nyomozás során kiderült, hogy a lengyel fiatal eltévedt a városban az átmulatott éjszaka után. Bement egy telephelyre, ahol nyitva talált egy kisteherautót, amibe beült és mivel az indítókulcs is benne volt, így elindult vele. Nem jutott azonban messzire, mert nem tudta az úton tartani a járművet és belehajtott egy árokba. Ugyan kisebb vérző sérülései is keletkeztek, de még ez sem tántorította el attól, hogy hazataláljon. Gyalog indult tovább és ekkor tévedt be a kisboltba, ahol az alkalmazottak útbaigazították, így sikerült megtalálnia a szállását. Előállítása során alkoholszondát alkalmaztak vele szemben a járőrök, ami pozitív értéket mutatott.

A hajdúszoboszlói nyomozók jármű önkényes elvétele bűntett, valamint járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folytattak vele szemben eljárást. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.

 

A fel nem adott csomag ára

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.

 

Felderítették

Teljes egészében megtérülhet annak a sértettnek a kára, akinek otthonából több millió forint készpénzt lopott el az elkövető.