Hat kölyökkutya menekült meg a biztos haláltól

2021. 05. 18., k - 12:03
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Címével ellátott kartondobozban tette ki kutyája kölykeit egy rakamazi férfi.

Szabolcs és Balsa települések között gyalogolt egy rakamazi férfi 2021. május 16-án reggel, amikor állatnyüszítést hallott. Az úttest melletti növényzeten túl, egy földúton látta meg az elázott kartondobozt, amelyben hat, alig egy hónapos kiskutya volt étlen-szomjan. A megtaláló semmiképp sem akarta az apróságokat sorsukra hagyni, ezért elgondolkodott kinek szólhatna, amikor egy közeledő rendőrautót pillantott meg a műúton. Intett az egyenruhásoknak, jelezvén, hogy mit talált. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Rakamazi Rendőrőrsének járőrei értesítettek egy állatvédő szervezetet, akik a kölyökkutyákat gondozásukba vették. A rendőrök miután az állatok biztonságáról gondoskodtak, a tulajdonos felkutatására indultak. Segítségükre volt, hogy a kartondobozon, és az abban talált számlán is ugyanaz a címzés volt. A rendőrök kérdésére a rakamazi ingatlanban lakó 41 éves férfi elismerte, hogy kitette, és sorsára hagyta kutyája kölykeit. A rendőrök állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával a férfit a rendőrőrsre előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. Tettét a férfi korlátozott anyagi körülményeivel indokolta, védekezésképpen pedig azt mondta, hogy abban bízott megtalálják a kölyköket még pusztulásuk előtt. A büntetőeljárás alatt a gyanúsított szabadlábon védekezhet.           


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a sorozatelkövető

A szolnoki nyomozók többrendbeli lopással gyanúsítanak három helyi férfit, akik közül a 29 éves gyanúsítottat őrizetbe vették.

 

Gyümölcsöző együttműködés

A nagylaki rendőrök román kollégáikkal együttműködve 75 migránssal szemben intézkedtek Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.