Kábítószer birtoklása miatt kell felelnie a férfinak

2021. 09. 29., sze - 15:04
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2021 júniusában arról, Balatonfűzfő egyik vendéglátóegységében egy ittas vendég folyamatosan kiabál, hangoskodik és nem hajlandó távozni. A helyszínre érkező rendőrök igazoltatták a férfit, akinek ruházatából zöldes színű kábítószergyanús anyagmaradvány került elő. A 34 éves balatonalmádi lakost ezután előállították, őrizetbe vették, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A szakértői vélemény később alátámasztotta, hogy az elkövetőnél lévő anyag marihuána. A férfi ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

A marihuána fogyasztásának azonnali hatásai közé tartozik a felgyorsult szívverés, a tájékozódási zavar és a mozgáskoordináció elvesztése, amelyet gyakran depresszió vagy álmosság követ. A szer használata pánikrohamot is kiválthat, de okozhat szorongást is. A marihuána füstje 50–70%-kal több rákkeltő anyagot tartalmaz, mint a dohányfüst. A marihuána éveken át tartó intenzív fogyasztása agyi rendellenességeket okoz, valamint károsan hat az idegsejtek agyi működésére is. A kis mennyiségű marihuána is ideiglenes sterilitást (a gyereknemzés képességének elvesztése) okozhat a férfiaknál, míg a nőknél a drog használata megzavarhatja a menstruációs ciklust.  A szer szülés előtti használata születési rendellenességeket és szellemi fogyatékosságot eredményezhet a születendő gyermeknél, valamint növelheti a leukémia (a vérképző szervek – például a csontvelő – rákos megbetegedése) előfordulásának kockázatát.

 

 

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Láthatóan nem unták

Minden tudni és szórakozni valót belepréseltek a szigetszentmiklósi rendőrök abba a néhány órába, amíg alsós diákok figyelmét kellett lekötniük. Bóbiskoló, ásító gyermekarc nem volt, csak pirospozsgás, mosolygó és koncentráló.

 

Ivó napi művelet

Az ittas vezetők kiszűrésére szervezett, 2 órás akcióban ellenőrzött 3666 sofőr közül 27-en vették szó szerint a mai névnapot. Tizenegy járművezető bűncselekményi kategóriát fújt.

 

Embercsempész bukott le Tolna megyében

Dunaszentgyörgy térségében állítottak meg a Tolna megyei Rendőr-főkapitányság Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei egy taxit, melyben a sofőr 5 illegális migránst szállított.