… Ki aludt az autócskámban?

2022. 09. 21., sze - 08:48
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint egy férfi feltört egy Józsefvárosban parkoló autót, hogy ellopja, ám közben elaludt a járműben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett kísérletének gyanúja miatt folytat eljárást egy 26 éves férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2022. szeptember 15-é​n éjjel egy VIII. kerületi utcán parkoló autót feltört, abba lopási szándékkal beült, de ittassága miatt még a bűncselekmény befejezése előtt elaludt.

A nyomozás adatai szerint P. Dániel a személygépkocsi jobb első ablakát egy kővel betörte, majd benyúlt az autóba és feloldotta a központi zárat. Ez után beszállt a járműbe, majd a gyújtáskapcsoló szekrényt megbontva összekötötte az indítószerkezethez tartozó kábeleket, de a gépkocsit nem sikerült beindítania. A férfi később a jobb első ajtó zárját is megrongálta, majd a gépkocsiban elaludt.

Az jármű üzembentartója szeptember 16-án reggel találta meg az alvó férfit az utastérben, majd bejelentést tett.

P. Dánielt a józsefvárosi körzeti megbízottak 7 óra 40 perckor a helyszínen elfogták, majd előállították a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók lopás bűntett kísérletének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, valamint sajnálatát fejezte ki az esettel kapcsolatban.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

90 helyett 188

A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett két sofőr Vas vármegyében.

 

Kristállyal kereskedő párost fogtak Kiskunhalason

A település szemfüles rendőrei tegnap hajnalban egy gyalogost ellenőriztek, akinél 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, majd röviddel ezután a terjesztőket is elfogták és őrizetbe vették.  

 

1310-en

Tartottak kiürítési gyakorlatot az Érd Arénában.

 

Vége a bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék néhány napja rendelt el körözést.

 

Letartóztatásban

Pénzt követelve támadt áldozatára egy 33 éves férfi Szigethalmon. A rendőrök pár óra alatt elfogták és őrizetbe vették.

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.

 

6 óra mérlege

A rendőrök kicsivel több mint 1000 járművezetőt ellenőriztek 6 óra leforgása alatt, közülük 3 sofőrnél pozitív értéket mutatott a szonda.