Tíz órán belül elfogták a kötözős rablót

2024. 05. 13., h - 09:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi rendőrök tíz órán belül elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint kirabolt egy dohányboltot Újbudán.

Az adatok szerint 2024. május 11-én éjjel egy maszkot viselő férfi ment be egy XI. kerületi trafikba. Lekapcsolta az áramot, zseblámpával az egyik alkalmazott szemébe világított, és felszólította, hogy tegye hátra a kezét, majd gyorskötözővel megkötözte. Ezután pénzt vitt el a kasszából, majd az ajtót kívülről bezárta, így az alkalmazottak nem tudtak az üzletből kijutni. A megkötözött, 48 éves férfin kívül a cselekmény idején egy másik alkalmazott, egy 22 éves fiatalember a dohánybolt raktárában tartózkodott. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Az adatgyűjtés eredményeként egy fiatal férfi hamar a XI. kerületi nyomozók látókörébe került.

A cselekmény gyanúsítottját, a 21 éves J. Kristófot az újbudai egyenruhások aznap, május 11-én 13 órakor fogták el, előállították, majd rablás bűntett és kétrendbeli személyi szabadság megsértése bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd kezdeményezték a bíróság elé állítását.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.