Jogszerű és szakszerű

2022. 10. 06., cs - 17:35
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Jogszerű eljárást akadályozó aktivistákkal szemben intézkedtek a rendőrök Budapesten.

Budapest V. kerületében egy bírósági végrehajtási eljárás során a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény (Rtv.) 39. § és a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény 174. § d) pontja alapján nyújtottak segítséget a rendőrök 2022. október 6-án. A jogszerű eljárást civil aktivisták és politikusok akadályozták, akik a szűk lépcsőházban szorosan egymásba kapaszkodva ültek a lépcsőn. A rendőrök többször felszólították őket, hogy ne akadályozzák az eljárást, majd háromszor figyelmeztették őket, hogy amennyiben nem engedelmeskednek a felszólításnak, testi kényszert fognak velük szemben alkalmazni. Miután a többszöri felszólítás sem vezetett eredményre, a rendőrök a lehető legenyhébb kényszerítő eszközt – testi kényszert alkalmaztak az Rtv. 47. § alapján. Az intézkedést követő parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőrök jogszerűen és szakszerűen jártak el. 
 
Az eltört kisujjú országgyűlési képviselőnek a Budapesti Rendőr-főkapitányság mielőbbi jobbulást kíván!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Célzott sebességmérés

A Pécs és Szigetvár közötti útszakaszon ellenőrizték a gyorshajtást a rendőrök, emellett több más jellegű szabályszegés is felmerült.

 

Nincs tovább

Szombathelyen, a 86-os számú főúton fogták el a migránsokat szállító magyar embercsempészt.

 

Alkohol-lista: sör, bor, vodka, pezsgő

Sört, bort, vodkát, viszkit, pezsgőt is elloptak egy tiszakeszi portáról azok a férfiak, akiket a helyi körzeti megbízottak azonosítottak, majd elfogtak. Egy eltulajdonított gyűrű pedig az egyik tolvaj alsónadrágjából került elő.