Igaziak fogtak álzsarut

2018. 07. 11., sze - 15:18
Zsaru Magazin

Egy hét alatt háromszor adta ki magát rendőrnek egy csaló az V. kerületben.

Az 55 éves román férfi valódi zsaruk kezére került.

Fővárosba látogató külföldieket ejtett tévedésbe, majd anyagi lejtmenetbe az a férfi, aki mondvacsinált hatósági intézkedésekkel és veleszületett gátlástalansággal szedett saját zsebre sápot a turistáktól.

– Az első bejelentést május 30-án este kaptuk egy olasz házaspártól – ismertette Csordás Ákos őrmester, az V. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója. – Arról számoltak be, hogy az V. kerületi Belgrád rakparton, a Szabadság híd közelében sétáltak, amikor egy magát rendőrnek kiadó férfi lépett hozzájuk. „Igazoltatta” őket, kábítószer és hamis pénz felkutatására hivatkozva átvizsgálta a pénztárcájukat, majd visszaadta. A házaspár később vette észre, hogy az állítólagos hatósági fellépés 30 ezer forintjukba került, ennyi hiányzott ugyanis a tárcájukból. Egy dán állampolgár hasonló esetről tájékoztatott június 5-én. Őt délben a Jászai Mari téren károsította meg a csaló. Eggyel nőtt a tét, a skandináv turistát négy tízezressel rövidítette meg a magát rendőrnek kiadó férfi. Még ugyanaznap este két német nő vált kárvallottá: tőlük hasonló trükkel 440 eurót vitt el az álrendőr.

A két asszony hamarabb vette észre az átverést, mint a dán és olasz sértettek, a csaló után futottak, és a Sörház utcánál be is érték. Zsaruért kiáltottak, és kézzel-lábbal magyarázták a történteket. Egy honfitársunk sietett a segítségükre, és a járőrök kiérkezéséig visszatartotta a bukaresti Marin N.-t. Az igazi zsaruk elfogták, és előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A férfi tagadta a bűncselekményt, azok elkövetésével egy másik román férfit terhelt be.

A csaló valódi közelségbe került a magyar testülettel, az előállító helyiség ideiglenes vendége lett. Ellene háromrendbeli csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Szabadlábon védekezik, állítólagos társát a zsaruk keresik.

SZILÁGYI

FOTÓ: ZSARU-ARCHÍV


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pakson tartottak értekezletet

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településeinek, valamint a körzetben működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak.