Lecsaptak a kerítőkre

2021. 10. 14., cs - 07:55
Zsaru Magazin

Több tízmillió forintos bevételre tett szert az a biatorbágyi pár, akik szervezetten dolgoztattak nőket többek közt Ausztráliában is prostituáltként.

Otthonában csapott le rájuk a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) október 6-án hajnalban.

Dánia, Norvégia és Dubai, Szin­gapúr és Ausztrália is azon célországok között volt, ahova N. Dávid (32) és H. Annamária (29) magyar nőket szervezett prostitúciós tevékenységre. Hálózatuk 2016 és 2019 között jól működött. A biatorbágyi pár rendezte és intézte a fiatal hölgyek utaztatását, a kéjelgések helyszínéül szolgáló hotelszobák, illetve apartmanok foglalását, valamint a külföldi hirdetések feladását. Az ügyfelek hívásait is ők kezelték, sőt, rendszeresen maguk szállították ki a szexuális szolgáltatást nyújtó sértetteket. Megállapodtak velük abban, hogy bevételükből mekkora fix összeget fizessenek nekik, volt olyan lány is, akinek keresete 40-50%-át kellett átadnia, sőt, szállásának és utaztatásának költségébe is be kellett szállnia.

A KR NNI emberkereskedelem elleni osztályán indított büntetőeljárásban a nyomozók azt is kiderítették, hogy a biatorbágyi férfi és nő turnékat is szervezett a prostituáltaknak. Ilyenkor 2-3 naponta váltották a külföldi munkavégzésük helyszínéül szolgáló városokat, hogy az adott országban még keresettebbé tegyék őket. A beszerzett bizonyítékok alapján a kerítők az évek során több tízmillió forintos keresetre tettek szert. Megélhetésüket és életvitelüket ebből finanszírozták.

A bűnügyes kollégák a KR Különleges Szolgálatok Igazgatóság bevetést támogató osztály műveleti egységével és a KR Rendészeti Igazgatóság munkatársaival közösen biatorbágyi otthonában lepték meg a párost október 6-án kora reggel. A kutatás során a zsaruk lefoglaltak több mobiltelefont és SIM-kártyát, továbbá különböző elektronikai eszközöket, feljegyzéseket és pénzt is, amik a bűncselekmény elkövetésében szerepet játszottak.

N. Dávidot és H. Annamáriát a KR NNI nyomozói üzletszerű kerítéssel gyanúsítják.

M. GY.

FOTÓ: MAROSFALVI PÉTER


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Majdnem gyalogosokat gázolt a zebrán

A sofőrt a hatóság az elsőbbségadási szabályok megsértése miatt négy hónapra eltiltotta a vezetéstől és harmincezer forint pénzbírsággal sújtotta.