Bűn- és baleset-megelőzés Zánkán

2019. 08. 29., cs - 15:51
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém megyei rendőrök színes megelőzési programokkal készültek a táborozó gyerekeknek a Hősök napja záró rendezvényén.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Hősök napja alkalmából bűn – és baleset-megelőzési foglalkozásokat tartottak táboros gyerekeknek Zánkán 2019. augusztus 28-án.

A rendezvényen a diákoknak lehetőségük nyílt beülni a szolgálati gépjárműbe és felülni a rendőrmotorra is.

A rendőrségi standoknál a gyerekek bűnmegelőzési totót tölthettek ki, vagyonvédelmi tanácsokat hallgathattak meg, valamint a közlekedésbiztonságra nevelés elemeként baleset-megelőzési ismereteket sajátíthattak el. A bátrabbak összemérhették kerékpáros tudásukat és kipróbálhatták az úgynevezett részeg szemüveget, mely nagyon tanulságos volt, hiszen bebizonyította, hogy a bódult állapot mennyire megváltoztatja a koordinációs képességet.

A diákok a rendezvényen betekintést nyerhettek továbbá a katasztrófavédők, a mentők és a katonák munkájába is.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: Bilincsben a tolvaj

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki táblagépet, laptopot és kerékpárt is lopott a városban.

 

Lopás miatt keressük

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.