Tréning az áldozatsegítésért

2022. 06. 19., v - 08:18
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ezúttal a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai bővíthették ismereteiket.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. között kötött együttműködési megállapodás keretében érzékenyítő tréninget tartottak a Nyíregyházi Rendőrkapitányság állományának azon tagjai részére, akik az emberkereskedelemmel, prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértésekkel, valamint a kapcsolati és a hozzátartozók közötti erőszakkal kapcsolatos ügyekben intézkedésre jogosultak.

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) a kapcsolati erőszak áldozatait immár 17 éve segíti, valamint a párkapcsolati, a háztartáson belüli rokonok, családtagok által elkövetett erőszak, a gyermekbántalmazás és az emberkereskedelem áldozatainak nyújt segítséget a nap 24 órájában ingyenesen elérhető 06 80 20 55 20-as telefonszámon.

Az OKIT kiemelt feladatai:

  • információnyújtás (jogi, technikai lehetőségek, megfelelő segítő szervezetekhez, intézményekhez történő irányítás)
  • segítség nyújtása döntéshozatalban
  • súlyos, pillanatnyilag is fennálló, bántalmazásból fakadó veszély- és válsághelyzetben titkos menedékhelyre történő elhelyezés.

Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik, hívja a 112-es segélyhívót, vagy a 0-24 órában ingyenesen hívható 06 80 225225 Áldozatsegítő Vonalat!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megtalálták

Egy 4 éves kisfiú elkeveredett szülei mellől a jászapáti vásáron, és a nagy tömegben nem talált vissza hozzájuk. Egy figyelmes állampolgár és a rendőrök segítettek a bajba jutott gyermeken.

 

Lezárt akta: Bilincsben a tolvaj

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki táblagépet, laptopot és kerékpárt is lopott a városban.

 

Lopás miatt keressük

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.