Középpontban a szépkorúak

2022. 10. 03., h - 12:47
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az idősek világnapja alkalmából a pápai rendőrök több száz idősnek adtak át hasznos bűnmegelőzési tanácsokat.

Az ENSZ 1991-ben rendezte meg először az idősek világnapja programsorozatát október elején, és azóta is minden év október 1-jén emlékeznek meg a világ különböző országaiban – többek között hazánkban is – az idős emberekről. A világnaphoz kapcsolódva Fűzfa László rendőr főtörzszászlós körzeti megbízott csoportparancsnok 2022 október 1-jén délután a vanyolai, a homokbödögei, a bébi és a bakonyszűcsi önkormányzat által szervezett idősek napi ünnepségen adott át a megjelenteknek hasznos prevenciós tanácsokat annak érdekében, hogy a szépkorúak ne váljanak bűncselekmények áldozataivá.

A trükkös lopások megelőzés érdekében a rendőr felhívta a nyugdíjasok figyelmét arra, hogy ne engedjenek be idegent a lakásukba, de még az udvarukba sem, a besurranó tolvajok miatt pedig mindig zárják be a kertkaput és a bejárati ajtót, ha elmennek otthonról, de akkor is, ha otthon tartózkodnak.

A körzeti megbízott az interneten elkövetett online csalásokra is kitért, és arra kérte az időseket, hogy a bankkártya adataikat, netbankjuk belépési kódját ne adják ki senki kérésére sem, valamint fenntartással kezeljék az interneten hirdetett kedvező üzleti lehetőségeket is, mert azok hátterében gyakran online csalók állnak, akik célja a bankszámlán tárolt pénz megszerzése.

A pápai rendőrök a következő napokban is folytatják az idősek tájékoztatását.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: Bilincsben a tolvaj

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki táblagépet, laptopot és kerékpárt is lopott a városban.

 

Lopás miatt keressük

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.

 

Lezárt akta: Olajozott lehúzás

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték a nyomozást három mohácsi férfival szemben, akiket bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítottak meg.