Újabb kerékpáros szervizoszlop a Balaton-parton

2020. 09. 16., sze - 14:45
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az állomáson a javításhoz szükséges eszközök mellett preventív tájékoztatókat is találnak a kerékpárosok Balatonalmádiban.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére Révfülöpöt követően Balatonalmádiban is átadtak egy kerékpáros szervizoszlopot 2020. szeptember 15-én, a Véghely Dezső utcában lévő kerékpáros pihenőhelynél.

Az oszlopnál a bicikliszereléshez szükséges eszközök állnak a kerékpárosok rendelkezésére. A kerékpárszervizpont használata egyszerű és biztonságos: a szerelőállványra emelhető bringa szervizelését acélsodronyra erősített szerszámok segítik, például pumpa, nyomásmérő, különböző méretű és állítható villás- és imbusz kulcsok.

Az elhelyezett szerszámok mellett preventív tájékoztatókat is tartalmaz az oszlop, információkat az alapvető kerékpártartozékokról, illetve a legfontosabb közlekedési szabályokat is megtalálják rajta.

Az átadón részt vett a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Polgárdy Imre, a város polgármestere, Dr. Kepli Lajos, a helyi rendőrkapitányság vezetője, Borbély Zoltán rendőr alezredes, továbbá a városban és környékén élő kerékpárosok, turisták.

Az eseményen a biciklivel érkezőknek lehetőségük nyílt arra, hogy járműveiket regisztráltassák a BikeSafe országos nyilvántartó rendszerbe. A rendőrök rögzítették a kétkerekűek adatait, amely egy esetleges lopás esetén megkönnyíti a felderítést.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyitott autóból lopott

A szolnoki nyomozók elfogták azt a helyi fiatalt, aki kihasználta a lezáratlan gépjármű állapotát, és abból készpénzt lopott.

 

Visszaadták

A maglódi rendőrök elcsípték a biciklitolvajt, három órán belül már jogos tulajdonosánál landolt a drótszamár.

 

A motorosok biztonságáért

Nyáron, a jó idő a szabadba hív, így egyre több motoros vesz részt a közúti közlekedésben, ezért a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzése érdekében a biztonságos vezetésre hívja fel a sofőrök figyelmét.

 

Tragédia

Motoros vesztette életét egy 6-os úton történt közlekedési balesetben.

 

Hosszú a lopások listája

Nincs kizárva, hogy a kerecsendi férfi hasonló bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható.

 

Soha ne vezessenek ittasan!

Az ittas járművezetők kiszűrése a fő célja a csütörtöki naptól Nógrád megyében végrehajtásra kerülő rendőri ellenőrzéseknek.

 

Állj!

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 24 éves szlovák sofőr ellen, aki 30 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.