Elfogva

2021. 09. 11., szo - 08:07
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A nagykőrösi rendőrök kihallgatták azt a 14 éves fiút, aki a gyanú szerint két gépkocsit megpróbált, a harmadikat azonban feltörte, és vitte amit talált.

Egy 46 éves nagykőrösi férfi tett bejelentést a rendőrségre 2021. augusztus 24-re virradóra, mivel háza előtt parkoló autójának ajtaját nyitva találta, majd megdöbbenve tapasztalta, hogy a jármű rakteréből ellopták értékes, teli szerszámosládáját és olajemelőjét, rádióját kihúzták a helyéről, nyomógombjai hiányoztak. Jobban szétnézett. Háza előtt más kocsija parkolt, de látta, hogy valaki azt is megpróbálta kinyitni, az ablakát betörték, a díszléceket lefeszítették.

A rendőrök a helyszínre mentek, ahol egy szomszédos ház előtt parkoló harmadik autó tulajdonosa is jelezte a rendőröknek, hogy valaki az ő autóját is megpróbálta kinyitni, mivel a kocsi zárszerkezetét megrongálták, kinyitni azonban nem tudták. 

A nagykőrösi rendőrök azonnal megkezdték az ügy felderítését, nyomokat és adatokat rögzítettek, az összes létező tanút meghallgatták. Személyismeretüknek köszönhetően hamar eljutottak a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható tinédzserhez. A helyi zsaruk a kamasz fiú lakóhelyének ajtaján a napokban már kutatási határozattal a kezükben kopogtattak, megtalálták az összes ellopott tárgyat, amit lefoglaltak és azóta visszaadták tulajdonosának.

A 14 éves fiú a kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt beismerte, részletesen vallott. Elmondta, hogy „nem tudtam aludni és jött egy olyan gondolatom, hogy a házzal szemben lévő kocsikat feltöröm, és az abban lévő dolgokat elhozom”. Tettét megbánta.

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 14 éves fiúval szemben lopás vétség kísérletének valamint lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kihasználta a helyzetet

Lezárult a nyomozás annak a nőnek az ügyében, aki nem leadta, hanem eltette azt a pénztárcát, amit egy kiskundorozsmai boltban talált.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.