Lezárt akta: revans

2021. 12. 09., cs - 07:01
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A monori rendőrök befejezték a nyomozást egy 33 éves nővel szemben, aki volt barátja másfelé kacsingatásait egy partnerkereső oldalon létrehozott álprofillal bosszulta meg. A férfit szélsőségesen negatív tulajdonságokkal ruházta fel és mobilszámát is megosztotta.

A 36 éves férfi és a kisgyermekét egyedül nevelő nő kapcsolata 2020 februárjában kezdődött, ám néhány hónappal később véget ért. A szakítás után kezdődött a férfi kálváriája, ismeretlen nők hívogatták, akik egy fizetős partnerkereső oldalon találtak rá. Ezzel nem lett volna problémája, ám a weboldalról már korábban törölte magát, ráadásul hívói olyan tulajdonságokkal illették, amelyet bizonyosan nem állított magáról. Kiderült, valós énje tényleg nem szerepel már a regisztráltak között, ám a nevével, telefonszámával egy vadonatúj tagként igen. A profilt jogosulatlanul létrehozó hamis és negatív tulajdonságokkal ruházta fel: rendszeresen iszik, házas, nem akar gyereket, 50-78 év közötti hölgyeket keres és mindent megengedhet magának, mert kőgazdag.

A férfi sejtette, hogy volt barátnője állhat a háttérben, feljelentést tett. A nőt kihallgatták, beismerő vallomást tett. Elmondta, szakításuk után jött rá, hogy párja az idő alatt is más nők tiszavirág-életű társaságát kereste, amikor még együtt voltak. A férfi különböző társkereső oldalakon folytatott, erősen túlfűtött tartalmú üzeneteit látva először ledöbbent, majd „tiszta ideg” lett. Csalódottságát, dühét úgy vezette le, hogy megalkotott róla egy valótlanságokkal teletűzdelt profilt: iszik, dohányzik, és 55 év feletti hölgyek társaságára vágyik. Ténykedését azzal tetőzte, hogy a férfi mobilszámát is szétküldözgette vadidegen nőknek.

Azt állította, megbánta tettét. A férfi megalázta, ezért revansot vett.

A nő ellen információs rendszer vagy adat megsértése vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pontymentés

A rendőrök tetten érték a halőrök segítségével azt a férfit, aki a nyékládházi Gólem tavon - tilalom idején - kifogott egy méretes pontyot. A „sértett” az összefogás eredményeként visszakerült az élőhelyére.

 

Büszkék vagyunk rájuk

Szabadidejükben mentettek életet a mezőtúri rendőrök. Az életmentés jutalmat érdemelt.