Szilveszteri tóparti - kerti tóba hajtott az autóval

2022. 01. 02., v - 14:26
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Az egri és a füzesabonyi rendőrök is hasonló ügyek miatt nyomoznak.

Az Egri Rendőrkapitányság nyomozást indított jármű önkényes elvétel kísérletének gyanúja miatt, miszerint 2021. december 31-én 22 óra körül, egy szajlai ingatlan udvarán nyitott állapotban, a benne hagyott indítókulccsal egy ismeretlen megpróbálta elvinni a személyautót, azonban még az udvaron belehajtott a kerti tóba és ott elakadt a járművel. A tulajdonos ezt észlelve kérdőre vonta a férfit, aki azonban bezárkózott az utastérbe.
A későbbi sértett visszament a házába telefonálni, eközben a férfi - akiről kiderült, hogy ismerőse - elmenekült a helyszínről.

Hasonló eset miatt indított nyomozást a Füzesabonyi Rendőrkapitányság is, mivel szintén szilveszter este egy sarudi ingatlan udvaráról a benne hagyott indítókulccsal ismeretlen elkövető elvitte az ott leparkolt személyautót, azonban a település egyik utcájában egy füves területen elakadt vele, így gyalog elmenekült.

A hasonló esetek elkerülése érdekében, felhívjuk a figyelmet, hogy a járművet minden esetben lezárt állapotban parkolják le, az indítókulcsot még a saját, zárt ingatlan területén se hagyják az autóban!
 
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: rendszámtáblát loptak

A Csongrádi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást két kisteleki és egy csongrádi férfi ellen, akik egy Felgyőnél balesetet szenvedett személyautó rendszámtábláját ellopták.

 

Lezárt akta: megmenthette volna az öv

Sorsára hagyta balesetes autója alá szorult utasát, majd hazabotorkált tavaly novemberben - a gyanú szerint - az a sofőr, aki ellen a napokban fejezték be a vizsgálatot a Pest megyei közlekedésrendészek. Az OSSZA(D)! 3. című videó az ilyen és hasonló balesetek megelőzéséért készült!