Romániába utazók figyelmébe

2021. 12. 18., szo - 09:12
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A 2021. december 20-án 0 órától életbe lépő szabály szerint egy elektronikus formanyomtatvány kitöltésére lesz szükség az országba történő belépéshez.

A nyomtatványt mindenkinek ki kell töltenie, aki Romániába utazik - akár repülővel, vonattal, közúti vagy vízi szállító járművel.

Az elektronikus nyomtatvány 2021. december 20-tól a https://plf.gov.ro felületen érhető el és tölthető ki. A nyomtatvány kiállításához e-mail cím megadása szükséges, majd a felhasználó hozzáférési linket kap, ezután kell megadni a kért adatokat.

A mobiltelefonról, táblagépről vagy számítógépről elektronikusan kitölthető nyomtatványt egyénileg kell kitölteni legfeljebb 24 órával a Romániába történő beutazás előtt.

Az a személy, aki formanyomtatvány nélkül jelentkezik a határátkelőhelyen, az országba történő belépést követően 24 órán belül köteles kitölteni azt.

Amennyiben a családtagok együtt utaznak, egyetlen felnőtt is kitöltheti a formanyomtatványt a család összes tagja részére; továbbá kiskorúak esetében a szülő, gyám vagy törvényes képviselő feladata az elektronikus formanyomtatvány kitöltése.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határmenti együttműködés

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok Szegeden fogadta román partnereit.