Három illegális migráns Szekszárdon

2022. 09. 22., cs - 12:20
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A szekszárdi rendőrök három, magát szír állampolgárnak valló személyt állítottak elő a helyi vasútállomáson megálló vonatról.

Egy kalauz tett bejelentést szeptember 21-én hajnali 5 órakor, hogy a Pörböly felől közlekedő vonaton három gyanús férfi utazik, akikről azt feltételezi, hogy illegális migránsok. A szekszárdi járőrök intézkedés alá vonták az idegeneket, akik mindannyian szír állampolgárnak mondták magukat.

Személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért előállították őket a Szekszárdi Rendőrkapitányságra. Elszámoltatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik a férfiakat az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrök vitték haza a Bükkben eltévedt nőket

Az aggódó férj telefonált az esti órákban a rendőrségre, hogy felesége és annak barátnője feltehetőleg eltévedt a Bükkben. A 66 és 77 éves nőt éjféltájt találták meg a rendőrök, erdészek segítségével.

 

Vissza az iskolába

A fővárosi rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint sorozatjelleggel követett el lopásokat a XIII. kerületben; két tanári szobát is kiszemelt.

 

Lezárt akta: tíz migránst csempészett

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 10 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.