Balesetek Győr-Moson-Sopron megyében

2021. 12. 01., sze - 08:32
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Megyénk útjain a rendőrök tizenhárom anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Győrben, a Mészáros Lőrinc utcában közlekedett személygépkocsijával 2021. november 30-án 17 óra 10 perckor egy 46 éves debreceni férfi. Haladása során egy balra ívelő kanyarban – mivel járműve sebességét nem az időjárási- és útviszonyoknak megfelelően választotta meg – elvesztette irányítását az autója felett, amelynek következtében az úttest jobb oldalán lévő kerékpárútra hajtott, és egy közúti jelzőtábla oszlopának ütközött, majd onnét tovább sodródva egy ingatlan kerítését döntötte ki.  A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban anyagi kár keletkezett.

1

Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

3

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzése érdekében az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • A téli időjárási-, látási- és útviszonyok miatt fokozott veszélyhelyzettel kell szembenéznie minden közlekedőnek.
  • Ebben az időszakban a legtöbb problémát a csúszós út, a jeges aszfalt és az alacsony hőmérséklet jelenti.
  • A jeges, száraz és nedves aszfalt váltakozása nemcsak a gépjárművet, hanem annak vezetőjét is alaposan próbára teszi, ezt szem előtt kell tartani.
  • A felüljárókon, hidakon és erdősávok közti útszakaszokon számoljon az aszfalt fokozott jegesedésével és ennek figyelembevételével válassza meg az ideális sebességet!
  • Közlekedjen figyelmesebben, és mindig tartsa be a sebességhatárokat! Mindig az út-, időjárási és látási viszonyoknak, illetve az út vonalvezetésének megfelelő sebességgel haladjon!
  • Tartson nagyobb követési távolságot, a fékút csúszós úton sokkal hosszabb!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vége a bujkálásnak

A Tolna megyei felderítők és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda célkörözési nyomozói Spanyolországban közösen találták meg a nyolc év fegyházbüntetésre ítélt bűnszövetséget irányító bogyiszlói nőt.

 

A rendőröknek összejött

Az illegális meggazdagodás érdekében volt betörés, telephelyen időzés, logisztika, verítékes munkával megszerzett zsákmány, aminek csak egy részét sikerült magával vinnie. Ráadásul a rendőrök azonosították, mi több, el is fogták.

 

Bogyiszlónál ért véget az út

A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében ellenőriztek egy járművet, melyben tíz illegális migránst szállított a sofőr.