Balesetek Győr-Moson-Sopron megyében

2021. 12. 01., sze - 08:32
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Megyénk útjain a rendőrök tizenhárom anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Győrben, a Mészáros Lőrinc utcában közlekedett személygépkocsijával 2021. november 30-án 17 óra 10 perckor egy 46 éves debreceni férfi. Haladása során egy balra ívelő kanyarban – mivel járműve sebességét nem az időjárási- és útviszonyoknak megfelelően választotta meg – elvesztette irányítását az autója felett, amelynek következtében az úttest jobb oldalán lévő kerékpárútra hajtott, és egy közúti jelzőtábla oszlopának ütközött, majd onnét tovább sodródva egy ingatlan kerítését döntötte ki.  A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban anyagi kár keletkezett.

1

Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

3

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzése érdekében az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • A téli időjárási-, látási- és útviszonyok miatt fokozott veszélyhelyzettel kell szembenéznie minden közlekedőnek.
  • Ebben az időszakban a legtöbb problémát a csúszós út, a jeges aszfalt és az alacsony hőmérséklet jelenti.
  • A jeges, száraz és nedves aszfalt váltakozása nemcsak a gépjárművet, hanem annak vezetőjét is alaposan próbára teszi, ezt szem előtt kell tartani.
  • A felüljárókon, hidakon és erdősávok közti útszakaszokon számoljon az aszfalt fokozott jegesedésével és ennek figyelembevételével válassza meg az ideális sebességet!
  • Közlekedjen figyelmesebben, és mindig tartsa be a sebességhatárokat! Mindig az út-, időjárási és látási viszonyoknak, illetve az út vonalvezetésének megfelelő sebességgel haladjon!
  • Tartson nagyobb követési távolságot, a fékút csúszós úton sokkal hosszabb!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Láthatóan nem unták

Minden tudni és szórakozni valót belepréseltek a szigetszentmiklósi rendőrök abba a néhány órába, amíg alsós diákok figyelmét kellett lekötniük. Bóbiskoló, ásító gyermekarc nem volt, csak pirospozsgás, mosolygó és koncentráló.

 

Ivó napi művelet

Az ittas vezetők kiszűrésére szervezett, 2 órás akcióban ellenőrzött 3666 sofőr közül 27-en vették szó szerint a mai névnapot. Tizenegy járművezető bűncselekményi kategóriát fújt.

 

Embercsempész bukott le Tolna megyében

Dunaszentgyörgy térségében állítottak meg a Tolna megyei Rendőr-főkapitányság Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei egy taxit, melyben a sofőr 5 illegális migránst szállított.