Pályaorientációs nap a palánki suliban

2022. 10. 24., h - 10:49
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében került megrendezésre 2022. október 21-én a program nyolcadikos diákok részére.

A három alkalommal megrendezésre kerülő sorozat első része volt az elmúlt napokban megtartott pályaorientációs nap 2022. október 21-én pénteken. A középiskola által meghirdetett programra érkeztek a környező települések általános iskoláinak végzősei, akik a rendőrség, a katasztrófavédelem, valamint mezőgazdasági cégek képviselőitől hallhattak előadásokat. A tájékoztatás arról szólt, hogy egy-egy szak elvégzése után, az érettségit követően milyen továbbtanulási, illetve munkalehetőségeik lesznek a fiataloknak.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében Bőhm Rita r. őrnagy, a Humánigazgatási Szolgálat kiemelt főelőadója ismertette a rendészeti osztályba készülő - és a rendőri hivatás iránt érdeklődő - tanulókkal, hogy az érettségit követően, miként tudnak továbbtanulni egy 10 hónapos, vagy egy 2 éves képzési formában, illetve sikeres felvételi vizsga esetén akár a Közszolgálati Egyetem hallgatói is lehetnek. Az előadás során közösen megnéztek egy, a Körmendi Rendvédelmi technikumban készített rendőrségi image filmet is, majd kötetlen beszélgetés formájában tehettek fel kérdéseket kolléganőnknek az érdeklődők.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.