Szakértői díjjegyzék készítő

Általános tájékoztató és használati segédlet a szakértői díjjegyzék összeállító program használatához

 

Szakértőknek csak a 3/1986. (II. 21.) IM rendelet (a továbbiakban: Díjrendelet) szerinti díjakat lehet elszámolni, korábbi tapasztalatok alapján a számlák rendőrség felé történő befogadásával különféle problémák adódtak, amelyek késedelmes fizetésekhez, ill. a díjtételekkel kapcsolatos ellentmondásokhoz vezettek.

 

A Díjrendelet szerint a program által előállított díjjegyzékeket a Gazdasági Osztály képes maradéktalanul befogadni, a kimenetként előállított díjjegyzék teljesen kompatibilis a rendőrség által használt díjmegállapító határozat előállító modullal.

Az így elkészített díjjegyzékek befogadása lényegesen könnyebb és gyorsabb, mint ahol a tételeket egyenként kell leellenőriznie és beazonosítania a feldolgozást végző felhasználónak, gördülékenyebbé válhat az iratáramlás és a díjak kifizetése is.

 

A szakértői díjjegyzék összeállító program legfrissebb verziója a linkre kattintva tölthető le. Az oldal aljára görgetve, .pdf formátumban tölhető le a program telepítését és használatát bemutató segédlet.