Szerződéses határvadász képzés

 

Vegyél részt államhatárunk védelmében!

Jelentkezz szerződéses határvadásznak a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezredébe!

 

Ki a SZERZŐDÉSES HATÁRVADÁSZ?

 

Speciálisan az államhatár őrzésére és a jogellenes migráció megakadályozására irányuló feladatokat ellátó új állománycsoport, amely az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv személyi állományát erősíti meg.  A határőrizeti rendszer első vonalában járőrszolgálatot hajt végre, az államhatáron történő illegális belépési kísérleteket akadályozza meg, továbbá az illegálisan belépett személyeket feltartóztatja és az ideiglenes biztonsági határzár túloldalára kíséri.

 

Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar, és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében szerződéses határvadász felvételt hirdetünk.

 

Szerződéses határvadászként a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezred személyi állományába kerülsz, ahol feladataidat a fent felsorolt vármegyei rendőr-főkapitányság határrendészeti kirendeltségének illetékességi területén, tisztesi rendfokozattal látod el.

 

A szerződéses határvadász képzésre az alábbi feltételek teljesülésével vagy teljesítésével jelentkezhetsz:

 

  • magyar állampolgárság,
  • jelentkezési életkor: 18-55 életév (még be nem töltött 55. életév),
  • büntetlen előélet,
  • cselekvőképesség,
  • legalább alapfokú iskolai végzettségről (8 évfolyam sikeres elvégzéséről) kiállított bizonyítvány,
  • egészségi, fizikai, pszichológiai alkalmasság.

 

A szerződéses határvadász feladatai:

 

  • az államhatár őrzése,
  • felderítés,
  • az államhatár jogellenes átlépésének megszakítása,
  • az államhatár rendjét közvetlenül veszélyeztető konfliktushelyzet és a tömeges méretű migráció kezeléséhez szükséges intézkedések megtétele.

 

Milyen képzés szükséges a szerződéses határvadász szolgálati feladatainak végrehajtásához?

 

A szerződéses határvadász képzés időtartama 160 óra. A képzés során tanulni fogsz kényszerítő eszközök alkalmazásával kapcsolatos elméleti ismereteket, valamint azok gyakorlati alkalmazását, továbbá az államhatár védelméhez kapcsolódó és a Schengeni határ-ellenőrzési kódexben foglalt rendelkezéseket is. A tananyag tartalmazza az írásbeli és gyakorlati vizsga teljesítéséhez szükséges ismereteket.

 

Hogyan lehet jelentkezni?

 

A jelentkezést elektronikus úton a hatarvadasz@kr.police.hu elektronikus levelezési címre, postai úton a Készenléti Rendőrség elérhetőségeinek egyikére (Jelentkezési lap 1. oldal) szükséges megküldened, továbbá személyesen is leadhatod a rendőri szerveink bármelyikénél.

Az elektronikus levél tárgyában vagy a borítékon szükséges feltüntetni: „Szerződéses határvadász képzés”.

 

A jelentkezési lap és annak mellékletei a csatolmányban találhatóak.