Turisztika - Tisza-tó

 

tkkb

 

Tisztelt Látogató!

Köszöntöm a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság oldalán!

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság a turisztikai idényben megnövekedett rendőri feladatok eredményes végrehajtása érdekében három megyei rendőr-főkapitányság (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok) részvételével jött létre és a Tisza-tó, illetve vonzáskörzetében működő rendőrkapitányságok, illetve társszervek tevékenységét hangolja össze.

A nyári szezonban többszörösére növekszik az üdülőövezetekben tartózkodók száma. A térséghez tartozó megyék bűnügyi, közbiztonsági helyzetének alakulását, rendőri szerveinek munkáját évek óta meghatározza az idegenfogalom bűnözést generáló hatása.

A Bizottság célja, hogy a turisztikai szempontból frekventált helyeken és az idegenforgalmi szempontból jelentős területeken bekövetkező bűncselekményeket és szabálysértéseket megelőzze, illetve felderítse, a régióban élő lakosság, valamint a turisták biztonságának növelése érdekében a rendőri feladatokat egységesen, hatékonyan és szakszerűen hajtsa végre.

A régióban szolgálatot teljesítő rendőrök mindent megtesznek az itt lakó és ide látogató vendégek biztonságának növelése érdekében, hogy a pihenés valóban felhőtlen legyen.

A rendészeti feladatok mellett a közvélemény tájékoztatása is kiemelt szerepet kap. Megelőzési tájékoztatóinkat, felhívásainkat és ajánlásainkat a honlapon rendszeresen közzétesszük.

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság által meghatározott feladatok összehangolását 2019. évben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság végzi.

Kérem, hogy kérdéseivel, észrevételeivel bizalommal forduljon bármely munkatársamhoz, rendőri szervhez!

A Bizottság ezévi, soros elnökeként valamennyi itt élő állampolgár, valamint turistaként ide látogató vendég részére kellemes pihenést, valamint bűn- és balesetmentes nyaralást kívánok!

 

 

Szitár Ferenc r. ezredes
rendőrségi főtanácsos
rendészeti megyei rendőrfőkapitány-helyettes

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrök elfogták a tolvajt

A kunszentmiklósi nyomozók őrizetbe vették a 17 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A vásárosnaményi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

A kerítés állította meg

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 29 éves derecskei lakos ellen.