Turisztika - Tisza-tó

 

tkkb

 

Tisztelt Látogató!

Köszöntöm a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság oldalán!

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság a turisztikai idényben megnövekedett rendőri feladatok eredményes végrehajtása érdekében három megyei rendőr-főkapitányság (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok) részvételével jött létre és a Tisza-tó, illetve vonzáskörzetében működő rendőrkapitányságok, illetve társszervek tevékenységét hangolja össze.

A nyári szezonban többszörösére növekszik az üdülőövezetekben tartózkodók száma. A térséghez tartozó megyék bűnügyi, közbiztonsági helyzetének alakulását, rendőri szerveinek munkáját évek óta meghatározza az idegenfogalom bűnözést generáló hatása.

A Bizottság célja, hogy a turisztikai szempontból frekventált helyeken és az idegenforgalmi szempontból jelentős területeken bekövetkező bűncselekményeket és szabálysértéseket megelőzze, illetve felderítse, a régióban élő lakosság, valamint a turisták biztonságának növelése érdekében a rendőri feladatokat egységesen, hatékonyan és szakszerűen hajtsa végre.

A régióban szolgálatot teljesítő rendőrök mindent megtesznek az itt lakó és ide látogató vendégek biztonságának növelése érdekében, hogy a pihenés valóban felhőtlen legyen.

A rendészeti feladatok mellett a közvélemény tájékoztatása is kiemelt szerepet kap. Megelőzési tájékoztatóinkat, felhívásainkat és ajánlásainkat a honlapon rendszeresen közzétesszük.

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság által meghatározott feladatok összehangolását 2019. évben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság végzi.

Kérem, hogy kérdéseivel, észrevételeivel bizalommal forduljon bármely munkatársamhoz, rendőri szervhez!

A Bizottság ezévi, soros elnökeként valamennyi itt élő állampolgár, valamint turistaként ide látogató vendég részére kellemes pihenést, valamint bűn- és balesetmentes nyaralást kívánok!

 

 

Szitár Ferenc r. ezredes
rendőrségi főtanácsos
rendészeti megyei rendőrfőkapitány-helyettes

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte gyermekét

Belehalt sérüléseibe egy 3 éves kisgyermek, akit édesanyja kunszentmártoni otthonukban bántalmazott.

 

Csoportos garázdaság Balatonalmádiban

Négy ópályi és egy balatonalmádi férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás, közülük négyen súlyos testi sértés miatt is felelnek.

 

Márkás termékeket sikkasztott

A budaörsi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a 19 éves nőt, aki a gyanú szerint korábbi munkahelyén sikkasztott.

 

Szabálytalan kivitelezés miatt szakadt le a mennyezet

Fém helyett műanyag beütődübelt használtak az álmennyezet rögzítésénél egy Békés megyei óvodában. A mennyezet leszakadt, emiatt büntetőeljárás indult. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.