Szolgálaton kívüli nyomozónő fogta el

2019. 11. 22., p - 12:38
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kiskunhalasi rendőrök őrizetbe vették azt a tolvajt, aki két hét alatt öt garázst tört fel, és végül pénztárcalopáson érték tetten.

 

A kiskunhalasi nyomozók 2019. november 21-én 14 óra 5 perckor bűnügyi őrizetbe vettek egy helyi lakost. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt két és fél hétben legalább nyolc vagyon elleni bűncselekményt követett el.

November 4-én éjszaka egy lépcsőházból kerékpárt lopott. Hat nappal később egy tanya udvarára ment be, és a nyitott melléképületből láncfűrészt, rezgőcsiszolót, fűkaszát, dekopírfűrészt emelt el.

A 25 éves helybéli november 17. és november 19. között öt garázst is feltört. A helyiségekből szinte válogatás nélkül vitt el mindent: fúrószárat és fúrógépet, bőröndöt, kávét, szeszesitalt, poharakat.

A férfit végül egy áruházban elkövetett lopás alkalmával fogták el. Az egyik vásárló elhagyta a pénztárcáját. Az elkövető azt megtalálta, ám ahelyett, hogy visszaszolgáltatta volna jogos tulajdonosának, a tárcát a ruházatába rejtette. A történteket egy szolgálaton kívüli nyomozónő észrevette, és intézkedés alá vonta a tolvajt, majd a járőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartotta.   

A kiskunhalasi nyomozók a férfit többrendbeli lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ugrani készült, megmentették

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei mentették meg annak a nőnek az életét, aki egy társasház lépcsőházi ablakában állva, végzetes lépésre szánta el magát.

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonkilenc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök huszonhét főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, két személyt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.