Szolgálaton kívüli nyomozónő fogta el

2019. 11. 22., p - 12:38
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kiskunhalasi rendőrök őrizetbe vették azt a tolvajt, aki két hét alatt öt garázst tört fel, és végül pénztárcalopáson érték tetten.

 

A kiskunhalasi nyomozók 2019. november 21-én 14 óra 5 perckor bűnügyi őrizetbe vettek egy helyi lakost. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt két és fél hétben legalább nyolc vagyon elleni bűncselekményt követett el.

November 4-én éjszaka egy lépcsőházból kerékpárt lopott. Hat nappal később egy tanya udvarára ment be, és a nyitott melléképületből láncfűrészt, rezgőcsiszolót, fűkaszát, dekopírfűrészt emelt el.

A 25 éves helybéli november 17. és november 19. között öt garázst is feltört. A helyiségekből szinte válogatás nélkül vitt el mindent: fúrószárat és fúrógépet, bőröndöt, kávét, szeszesitalt, poharakat.

A férfit végül egy áruházban elkövetett lopás alkalmával fogták el. Az egyik vásárló elhagyta a pénztárcáját. Az elkövető azt megtalálta, ám ahelyett, hogy visszaszolgáltatta volna jogos tulajdonosának, a tárcát a ruházatába rejtette. A történteket egy szolgálaton kívüli nyomozónő észrevette, és intézkedés alá vonta a tolvajt, majd a járőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartotta.   

A kiskunhalasi nyomozók a férfit többrendbeli lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Tompánál két illegális migráns jogellenesen próbált meg bejutni az ország területére.

 

Határsértő egy kamion alvázán

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.