Turisztika - Balaton

bkkb

 

Tisztelt Látogató!

Tisztelettel köszöntöm a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság oldalán!

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság a turisztikai idényben megnövekedett rendőri feladatok eredményes végrehajtása érdekében jött létre, amely Somogy, Veszprém és Zala megyében a Balaton, Fejér megyében a Velencei-tó térségében működő rendőrkapitányságok tevékenységét hivatott összehangolni. A feladatok koordinációját 2019. évben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság végzi.

A Bizottság elsődlegesen az idegenforgalmi szempontból frekventált területeken a balesetek, a bűncselekmények és a szabálysértések megelőzését, felderítését, a rendőri feladatok egységes, hatékony és szakszerű végrehajtását tűzte ki célul úgy a turisták, mint a lakosság biztonságérzetének erősítése érdekében. A Rendőrség kiemelt feladatként kezeli a nyári időszakban a Balaton és a Velencei-tó térségének szélsőségektől mentes közbiztonságának garantálását, melyet évről-évre a társszervekkel, önkormányzatokkal és civil szervezetekkel együttműködve végez.

A turisztikai szezonban a közlekedési hatósági, rendészeti, bűnmegelőzési és bűnfelderítési teendők mellett a Bizottságnak további feladata a lakosság és a kikapcsolódni vágyók kommunikációs csatornákon keresztül történő tájékoztatása bűn- és balesetmegelőzési ajánlásokkal, felhívásokkal.

A folyamatosan frissülő oldalunkon rendőrségi híreket és egyéb fontos, a gondtalan nyaralást elősegítő információkat is megtalálhat a Kedves Olvasó.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság soros elnökeként bűn- és balesetmentes pihenést kívánok a régióba látogató valamennyi vendégnek, az itt élőknek és dolgozóknak pedig nyugodt nyarat!

 

vf

Vörös Ferenc r. ezredes
rendőrségi főtanácsos
rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ismét járható a 47-es főút

Befejeződött a helyszíni szemle és a műszaki mentés a 47-es számú főút hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszán, ahol korábban anyagi káros baleset miatt volt teljes útlezárás.

 

Teljes útlezárás a 47-es főúton

Anyagi káros baleset miatt teljes az útlezárás a 47-es számú főút hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszán. Az utazók a városon keresztül tudnak kerülni.

 

A külterületek biztonságáért

Nem kétséges: a nagyobb településekre nagyobb figyelem összpontosul, ami a biztonságot és a környezetvédelmet illeti.

 

Vetélkedő a börtönben

Elsőre talán bizarr jelenség, amint tömött sorokban, vidáman és izgalommal vonul 28 tizenéves és több tucat felnőtt a börtönbe.

 

Ne várj 72 órát!

Csak tavaly 21 483 eltűnés miatt indult körözés szerte az országban.

 

Kiállás a biztonság mellett

Középiskolásokkal közösen szervezett közlekedésbiztonsági flashmobsorozatot a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).