Turisztika - Balaton

bkkb

 

Tisztelt Látogató!

 

Tisztelettel köszöntöm a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság oldalán!

 

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (továbbiakban: Bizottság) az Országos Rendőr-főkapitányság felügyelete alatt jött létre annak érdekében, hogy a szezon időszakában a régióba és a Velencei-tó térségébe látogató bel- és külföldi turisták komfortérzete a megfelelő közbiztonság hiányában ne csökkenjen. A négy főkapitányság – Fejér, Somogy, Zala és Veszprém -, továbbá a társszervek, önkormányzatok és civil szervezetek tradicionálisan együttműködnek ebben a munkában, a feladataikat is a turisztikai szezon elvárásainak rendelik alá. A feladatok koordinációját 2020-ban a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság végzi.

 

A Bizottság a tevékenységét minden évben június 1. és szeptember 15. között látja el előre kidolgozott munkaprogram alapján, illetékessége a Dél-Zalában található Zalakaros várostól a Dunántúlt átszelve a Velencei-tó észak-keleti csúcsánál található Velence településig terjed.

 

A közlekedési hatósági, rendészeti, bűnmegelőzési és bűnfelderítési teendők és a szubjektív biztonságérzet növelése mellett a koordinációs tevékenység célja továbbá, hogy a segítse a közterületek rendjének biztosítását is.

 

Az idény során kiemelt hangsúlyt kap a közvélemény tájékoztatása, a prevenciós jellegű tanácsok célba juttatása. A Bizottság folyamatosan frissülő honlapja a rendőrségi híreken túl olyan hasznos információkat is tartalmaz, amelyek mind a helyi lakosok, mind pedig az idegenforgalmi területekre érkezők számára fontosak lehetnek, akár a mindennapi életben is segítséget nyújthatnak. 

 

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság soros elnökeként bűn- és balesetmentes pihenést kívánok a régióba látogató valamennyi vendégnek, az itt élőknek és dolgozóknak pedig nyugodt nyarat!

 

.

Anda György r. ezredes

rendőrségi főtanácsos

rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes

 

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam