Turisztika - Balaton

bkkb

 

Tisztelt Látogató!

 

Tisztelettel köszöntöm a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság oldalán!

 

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (továbbiakban: Bizottság) az Országos Rendőr-főkapitányság felügyelete alatt jött létre annak érdekében, hogy a szezon időszakában a régióba és a Velencei-tó térségébe látogató bel- és külföldi turisták komfortérzete a megfelelő közbiztonság hiányában ne csökkenjen. A négy főkapitányság – Fejér, Somogy, Zala és Veszprém -, továbbá a társszervek, önkormányzatok és civil szervezetek tradicionálisan együttműködnek ebben a munkában, a feladataikat is a turisztikai szezon elvárásainak rendelik alá. A feladatok koordinációját 2020-ban a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság végzi.

 

A Bizottság a tevékenységét minden évben június 1. és szeptember 15. között látja el előre kidolgozott munkaprogram alapján, illetékessége a Dél-Zalában található Zalakaros várostól a Dunántúlt átszelve a Velencei-tó észak-keleti csúcsánál található Velence településig terjed.

 

A közlekedési hatósági, rendészeti, bűnmegelőzési és bűnfelderítési teendők és a szubjektív biztonságérzet növelése mellett a koordinációs tevékenység célja továbbá, hogy a segítse a közterületek rendjének biztosítását is.

 

Az idény során kiemelt hangsúlyt kap a közvélemény tájékoztatása, a prevenciós jellegű tanácsok célba juttatása. A Bizottság folyamatosan frissülő honlapja a rendőrségi híreken túl olyan hasznos információkat is tartalmaz, amelyek mind a helyi lakosok, mind pedig az idegenforgalmi területekre érkezők számára fontosak lehetnek, akár a mindennapi életben is segítséget nyújthatnak. 

 

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság soros elnökeként bűn- és balesetmentes pihenést kívánok a régióba látogató valamennyi vendégnek, az itt élőknek és dolgozóknak pedig nyugodt nyarat!

 

.

Anda György r. ezredes

rendőrségi főtanácsos

rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes

 

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Belvárosi változások

Csak a változás örök, tartják hozzáértők, jó megfigyelők, és alighanem igazuk van. Mindennapjainkban új szabályzók jelennek meg, módosulnak fókuszpontok, átrendeződnek prioritások, erről viszont ezúttal a belvárosi zsaruktól értesültünk.

 

Egészségkárosító szokások

Hetedszer jelent meg az ESPAD (European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs), vagyis az európai fiatalok cigarettával, alkohollal és kábítószerrel kapcsolatos szokásait vizsgáló felmérés.

 

Rajtaütés a Bevezetőn

Valószínűleg sorozatbetörőkre csaptak le a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) zsarui január
9-én. A tolvajok erkélyekre felmászva jutottak be a lakásokba.