Turisztika - Balaton

bkkb

 

Tisztelt Látogató!

Tisztelettel köszöntöm a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság oldalán!

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság a turisztikai idényben megnövekedett rendőri feladatok eredményes végrehajtása érdekében jött létre, amely Somogy, Veszprém és Zala megyében a Balaton, Fejér megyében a Velencei-tó térségében működő rendőrkapitányságok tevékenységét hivatott összehangolni. A feladatok koordinációját 2019. évben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság végzi.

A Bizottság elsődlegesen az idegenforgalmi szempontból frekventált területeken a balesetek, a bűncselekmények és a szabálysértések megelőzését, felderítését, a rendőri feladatok egységes, hatékony és szakszerű végrehajtását tűzte ki célul úgy a turisták, mint a lakosság biztonságérzetének erősítése érdekében. A Rendőrség kiemelt feladatként kezeli a nyári időszakban a Balaton és a Velencei-tó térségének szélsőségektől mentes közbiztonságának garantálását, melyet évről-évre a társszervekkel, önkormányzatokkal és civil szervezetekkel együttműködve végez.

A turisztikai szezonban a közlekedési hatósági, rendészeti, bűnmegelőzési és bűnfelderítési teendők mellett a Bizottságnak további feladata a lakosság és a kikapcsolódni vágyók kommunikációs csatornákon keresztül történő tájékoztatása bűn- és balesetmegelőzési ajánlásokkal, felhívásokkal.

A folyamatosan frissülő oldalunkon rendőrségi híreket és egyéb fontos, a gondtalan nyaralást elősegítő információkat is megtalálhat a Kedves Olvasó.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság soros elnökeként bűn- és balesetmentes pihenést kívánok a régióba látogató valamennyi vendégnek, az itt élőknek és dolgozóknak pedig nyugodt nyarat!

 

vf

Vörös Ferenc r. ezredes
rendőrségi főtanácsos
rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vonaton és gyalog próbálkoztak

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon rövid időn belül tizenhárom illegális migráns próbált meg jogellenesen bejutni az ország területére.

 

Hajnali garázdaság

A veszprémi rendőrök a helyszínen elfogták a bevásárlókocsival dobálózó 25 éves helyi lakost.

 

Falfirkák városszerte

A szekszárdi rendőrök három személyt gyanúsítanak azzal, hogy a város különböző pontjain legalább 51 graffitit készítettek.

 

Lóháton is vigyáznak a biztonságra

A Balatonkenesei Rendőrőrs lovas körzeti megbízottja és egy gyulafirátóti lovas polgárőr együtt teljesített szolgálatot Balatonfüreden.

 

Buszsofőrt ütött meg

Az erzsébetvárosi járőrök hét perc alatt, a helyszínen elfogták azt az ukrán férfit, aki bántalmazott egy buszvezetőt, mert nem engedte felszállni a járatra.

 

Az ülések alá bújt

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.