A jégre lépni veszélyes!

2017. 01. 06., p - 09:01
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A győri rendőrök a városban és környékén található mesterséges és természetes vizeket folyamatosan ellenőrzik.

Az elmúlt napok hideg időjárására tekintettel a szabad vizeken és a mesterséges tavak felületén is megindult a jegesedés. Ezeken helyeken azonban a jégre lépés, a korcsolyázás komoly veszélyeket rejt magában. A jég vastagsága nem egyforma, ha beszakad alattunk, annak tragikus következménye is lehet. A veszélyhelyzetek, balesetek elkerülése érdekében a rendőrök visszatérően ellenőrzik tavainkat, természetes vizeinket.

A szabad, illetve mesterséges vizek, tavak jegén tartózkodni csak azokon a helyeken lehet, amelyek nem esnek tiltó rendelkezés alá. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság fentiek miatt kéri a lakosságot, hogy a hétvégi szabadidős programok előtt tájékozódjanak, hogy a megye településein milyen kiegészítő rendelkezések vannak érvényben a tiltásra vonatkozóan!

Alapvető szabályként tilos a szabadvizek jegén tartózkodni:

 -           éjszaka és korlátozott látási viszonyok között;

-           járművel, a biztonságos munkavégzés kivételével;

-           kikötők és veszteglőhelyek területén;

-           folyókon és azok mellékágain.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Időutazás a Főkapitányságon

Az 1950-es évekbe repítette vissza az érdeklődőket a Spiegler Tibor r. főtörzszászlós, helytörténeti gyűjtő által összeállított kiállítás.

 

Múzeumi séta

A Rendőrmúzeum  2017. október 25-én 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Híres rendőrökről” című temetői kulturális sétadélutánjára.

 

Elismerések Csongrád megyében

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjának 61. évfordulója alkalmából az országos elismerésekhez gratulált, majd megyeieket adott át Dr. Lukács János rendőr dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2017. október 20-án.

 

Elismerésben részesültek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepségen több, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó munkatársunk részesült elismerésben.

 

Baleset az 5-ös számú főúton

Baleset miatt félpályás útlezárásra kell számítania a közlekedőknek az 5-ös számú főúton a pálmonostori bekötőút és Kistelek között.