Befejeződött a XIII. Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa

2016. 04. 14., cs - 13:16
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Az országos döntőnek Debrecen adott otthont, ahol 20 csapat mérte össze tudását.

Az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Baleset-megelőzési Bizottsága 2016-ban Debrecenben rendezte meg a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa elnevezésű verseny országos döntőjét, amelynek szervezésével a Hajdú-Bihar Megyei Baleset-megelőzési Bizottságot bízta meg. A versenyt 2016. április 12-én ünnepélyes keretek között Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya nyitotta meg. Az eseményen köszöntőt mondott Kiss Csaba r. alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Baleset-megelőzési Bizottság főtitkára is.

 

A közlekedésbiztonsági rendezvény célja a középiskolás korosztály baleseteinek csökkentése, szabályismeretük elmélyítése volt. A megmérettetésben az ország valamennyi megyéjéből 60 fő középiskolás fiatal vett részt.

 

A 14-19 év közötti diákok 2016. április 12-én elméleti (KRESZ, elsősegélynyújtás), majd másnap ügyességi és szabályossági gyakorlati versenyszámokban mérték össze tudásukat.

 

Az ünnepélyes eredményhirdetésen és a nyeremények átadásában, 2016. április 14-én részt vett Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály képviseletében Szádvári József r. alezredes, Dr. Lingvay Csaba r. ezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, Dr. Molnár Péter, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály vezetője és Szabó József nyugalmazott r. alezredes a Közlekedés Biztonságáért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok a verseny zárásaként gratulált a nyerteseknek és az összes résztvevőnek, valamint megköszönte a felkészítő tanárok, továbbá a szervezők munkáját, hogy általuk egy magas színvonalú és sportszerű versenyen vehettek részt a diákok a debreceni Nagyerdőn.

 

A verseny az alábbi eredményekkel zárult:

                Kerékpáros egyéni helyezések:

 1. Bajzáth Márton Imre (Jász-Nagykun-Szolnok megye)
 2. Lukics Gábor (Somogy megye)
 3. Németh Bence (Vas megye)

                Segédmotor-kerékpár egyéni helyezések:

 1. Péter Attila (Heves megye)
 2. Reining Tibor (Tolna megye)
 3. Paska László (Fejér megye)

Személygépkocsi egyéni helyezések:

 1. Urbán Bence (Nógrád megye)
 2. Sörfőző Dávid (Baranya megye)
 3. Tóth Lajos (Békés megye)

Csapatverseny:

 1. Fejér megye (Körmendi Dávid, Paska László, Hegedűs Márió)
 2. Bács-kiskun megye (Eszenyei Lajos, Zsombik Imre, Pölös Bence)
 3. Veszprém megye (Takács Balázs, Ress Dániel, Orsós Szilveszter)

 

Az abszolút első helyezett Péter Attila lett Heves megyéből, aki így megnyerte az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Baleset-megelőzési Bizottságának fődíját, egy értékes kerékpárt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályaorientációs nap Dabason

A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. október 16-án a dabasi Gyóni Géza Általános Iskola és a Szent János Katolikus Általános Iskola tanulói részére tartottak pályaorientációs napot.

 

Közös életet ígért, milliókat kért

Megismerkedésükkor munkát kínált egy szarvasi nő egy kecskeméti férfinak, majd azt mondta neki, hogy össze akar költözni vele, csak fel kell újítani azt a házat, amiben lakni fognak. Így vette rá arra, hogy közel 3 millió forintot adjon neki.

 

Keressük Demeter Zoltánt

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 31 éves, sátoraljaújhelyi férfi eltűnése ügyében.

 

Ittasság a gyanú

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 28 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 41. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Nyomokból olvastak

Szeptember 26-án valószínűleg a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek bűnügyi technikai osztály kutyavezetői alosztályának dunakeszi objektuma volt a legkevésbé áhított hely a törvény elől bujkálni szándékozók számára.

 

Drogériából loptak, keressük őket

A székesfehérvári rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt keresik a fényképfelvételeken látható ismeretlen elkövetőket.