Befejeződött a XIII. Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa

2016. 04. 14., cs - 13:16
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Az országos döntőnek Debrecen adott otthont, ahol 20 csapat mérte össze tudását.

Az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Baleset-megelőzési Bizottsága 2016-ban Debrecenben rendezte meg a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa elnevezésű verseny országos döntőjét, amelynek szervezésével a Hajdú-Bihar Megyei Baleset-megelőzési Bizottságot bízta meg. A versenyt 2016. április 12-én ünnepélyes keretek között Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya nyitotta meg. Az eseményen köszöntőt mondott Kiss Csaba r. alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Baleset-megelőzési Bizottság főtitkára is.

 

A közlekedésbiztonsági rendezvény célja a középiskolás korosztály baleseteinek csökkentése, szabályismeretük elmélyítése volt. A megmérettetésben az ország valamennyi megyéjéből 60 fő középiskolás fiatal vett részt.

 

A 14-19 év közötti diákok 2016. április 12-én elméleti (KRESZ, elsősegélynyújtás), majd másnap ügyességi és szabályossági gyakorlati versenyszámokban mérték össze tudásukat.

 

Az ünnepélyes eredményhirdetésen és a nyeremények átadásában, 2016. április 14-én részt vett Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály képviseletében Szádvári József r. alezredes, Dr. Lingvay Csaba r. ezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, Dr. Molnár Péter, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály vezetője és Szabó József nyugalmazott r. alezredes a Közlekedés Biztonságáért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok a verseny zárásaként gratulált a nyerteseknek és az összes résztvevőnek, valamint megköszönte a felkészítő tanárok, továbbá a szervezők munkáját, hogy általuk egy magas színvonalú és sportszerű versenyen vehettek részt a diákok a debreceni Nagyerdőn.

 

A verseny az alábbi eredményekkel zárult:

                Kerékpáros egyéni helyezések:

 1. Bajzáth Márton Imre (Jász-Nagykun-Szolnok megye)
 2. Lukics Gábor (Somogy megye)
 3. Németh Bence (Vas megye)

                Segédmotor-kerékpár egyéni helyezések:

 1. Péter Attila (Heves megye)
 2. Reining Tibor (Tolna megye)
 3. Paska László (Fejér megye)

Személygépkocsi egyéni helyezések:

 1. Urbán Bence (Nógrád megye)
 2. Sörfőző Dávid (Baranya megye)
 3. Tóth Lajos (Békés megye)

Csapatverseny:

 1. Fejér megye (Körmendi Dávid, Paska László, Hegedűs Márió)
 2. Bács-kiskun megye (Eszenyei Lajos, Zsombik Imre, Pölös Bence)
 3. Veszprém megye (Takács Balázs, Ress Dániel, Orsós Szilveszter)

 

Az abszolút első helyezett Péter Attila lett Heves megyéből, aki így megnyerte az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Baleset-megelőzési Bizottságának fődíját, egy értékes kerékpárt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Csalás miatt keressük

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága a lakosság segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához.

 

Betört – elfogták

A kiskunhalasi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja bemászott egy tanya udvarába, és onnan szerszámokat vitt el.

 

Rablás egy bevásárlóközpontban

A rendőrök öt órán belül elfogták azt a férfit, aki egy miskolci üzletből fizetés nélkül akart parfümöket kivinni, majd a tetten ért tolvaj nekiment a biztonsági őrnek.

 

Beszámolt a főkapitány

Dr. Vereckei Csaba, r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány 2019. április 25-én számolt be a megyei közgyűlés előtt Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2018. évi közbiztonsági, bűnügyi helyzetének alakulásáról.